Crveni vragovi u ekstazi: Nogomet je sport u kojem igraju 22 igrača, a uvijek pobjeđuju Belgijci

Foto: Screenshot

BELGIJSKI mediji u ekstazi su nakon maksimirske pobjede i potvrde direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine. Le Soir tako piše "Stižemo u Brazil", gdje se u nastavku teksta parafrazira slavna izjava Garyja Linekera - Nogomet je sport u kojem igra 22 igrača, a uvijek pobjeđuju Nijemci.

"Belgija je kralj skupine A i jedna od najuspješnijih reprezentacija svih kvalifikacija. U devet susreta, jedino su puleni Marca Wilmotsa, uz Nizozemski i Njemačku, upisali osam pobjeda i samo jedan remi. Belgija ima i najbolju obranu Europe, Courtois je primio samo tri gola."

"Gdje je taj party? U Belgiji i Brazilu! Konačno Svjetsko prvenstvo! Idemo u Rio i Sao Paulo, gdje nas čekaju tople noći, lijepe plaže, neodoljive djevojke i možda ispunjenje snova o svjetskom naslovu", piše De Morgen.

Inače, junake izbornika Wilmotsa sinoć je po povratku u Belgiju dočekalo nekoliko tisuća razdraganih navijača.

"Ni sami još nismo svjesni što smo napravili. Svjetsko prvenstvo u Brazilu velika je stvar za cijelu naciju", rekao je Witsel, koji se na aerodromu pojavio s naočalama u bojama ove južnoameričke zemlje. "Nakon pobjede protiv Hrvatske u Maksimiru možemo s ponosom reći kako u Brazilu sigurno nećemo biti turisti", dodao je Chadli.

Pročitajte više