Dario Šarić, Ivkovićev ljubimac: Košarku živim 24 sata dnevno

 Foto: Hina

NAKON što je na čuđenje mnogih košarkaških stručnjaka ponajbolji mladi košarkaš svijeta Dario Šarić odabrao turski Efes umjesto NBA izazova, na početku njegove turske avanture stvari nisu izgledali najbolje.
 
Šarić je u prvih nekoliko kola više sjedio na tribinama i na klupi nego što je bio na parketu, no stvari su ubrzo sjele na pravo mjesto.
 
Stari košarkaški lisac i jedan od najtrofejnijih europskih trenera svih vremena, Dušan Ivković pronašao je Šariću poziciju, a mladi hrvatski reprezentativac prometnuo se u ključnu figuru Efesa.
 
Šarić je više puta isticao kako je u Efes došao baš zbog Dude Ivkovića od koga može puno toga naučiti.
 
''Ivković je iskusan trener koji je na vrhu punih 30 godina i od njega mogu puno toga naučiti i napredovati. Želim biti bolji, napredovati iz dana u dan. Želim davati sve od sebe na svakom treningu, i srce i um. Iako je teško biti 24 sata dnevno koncentriran na košarku, nije mi teško. Uživam u tome'', rekao je Šarić.
 
Šarić ove sezone briljira u dresu Efesa, a posebice je dobar u Euroligi. U Topu 16 imaju dvije pobjede i u četvrtak igraju protiv moćnog CSKA.
 
''Naša misija je pokazati Europi i svijetu koliko je Efes jak i što sve možemo napraviti'', poručio je Šarić navijačima Efesa.
 

Pročitajte više