Dejan Lovren izabran među 10 najboljih pojačanja u Premiershipu

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIKO KOVAČ zaista može sa smiješkom  i u krasnom raspoloženju dočekati da prođu ovih 35 dana i da krene svjetsko prvenstvo jer mu gotovo cijela momčad igra u životnoj formi. Luka Modrić i Ivan Rakitić su izabrani u idealnu momčad Primere, za Mandžukićem luduje pola Europe, Olić je svojim igrama i golovima vratio među žive i Perišića, a i Eduardo je počeo zabijati, i to sjajne golove. Novo veliko priznanje za hrvatski nogomet dolazi iz Engleske, a u glavnoj ulozi je Dejan Lovren.

Britanski list Daily Mail uvrstio je braniča hrvatske nogometne reprezentacije Dejana Lovrena među 10 najboljih pojačanja ove sezone u engleskom prvenstvu.

Lovren je prošlog ljeta iz Lyona preselio u Southampton za 10 milijuna eura i ubrzo je postao jedan od najbolje ocijenjenih igrača 'svetaca'. Nagađa se kako bi Lovren nakon samo jedne sezone na stadionu St Mary's mogao preseliti u neki jači klub, a najglasnije se spominje Liverpool.
 
Najboljim pojačanjem ove sezone proglašen je Brazilac Fernandinho kojeg je Manchester City kupio od Šahtara za 36 milijuna eura. Na drugom mjestu je Romelu Lukaku kojeg je Everton posudio od Chelsea, a na trećem mjestu je krilni igrač Crystal Palacea Jason Puncheon koji je pristigao iz Southamptona za svega tri milijuna eura. Njegova tržišna vrijednost sada je oko osam milijuna eura.
 
Slijede Wilfried Bony koji je iz Vitessea stigao u Swansea City, Loic Remy (iz Queens Park Rangersa u Newcastle United), Nemanja Matić (iz Benfice u Chelsea), James McCarthy (iz Wigana u Everton), Alvaro Negredo (iz Seville u Manchester City), pa Lovren. Na desetom mjestu je Willian koji je u Chelsea stigao iz Anži Mahačkale.
 
Zanimljivo, Lovren je jedini obrambeni igrač među 10 najboljih pojačanja ove sezone u elitnom razredu engleskog nogometa.

Pročitajte više