Dinamo Minsk zaprijetio Lokomotivi, Hajduku se "smiješi" Makedonija

Foto: Screenshot

ODIGRANE su prve utakmice 1. kola kvalifikacija za Europa ligu. Na terenu su se predstavili i protivnici hrvatskih klubova Hajduka, Rijeke i Lokomotive.

Kao što smo i najavljivali, već nakon prve utakmice izvjesno je da će Lokomotiva, doprvak HNL-a, svoju prvu europsku utakmicu u povijesti igrati protiv Dinama iz Minska. Bjelorusi su sa 3:0 slavili u gostima kod litavske Kruoje.

Sva tri gola zabili su u drugom dijelu potpuno nadigravši domaće. Momčad gostiju čine većinom Bjelorusi, uz Urugvajca Alonsa koji je bio strijelac, te Srbina Simovića i Dmitrija Sycheva, ruskog reprezentativca i nekadašnjeg napadača moskovskih Spartaka i Lokomotiva te Marseillea.

Hajduk čeka okršaj u Makedoniji

Hajduk će na ime svog suparnika pričekati uzvratnu utakmicu. Litavska Suduva i makedonsko Turnovo odigrali su 2:2.

Bivši igrač Sinja i Šibenika Petar Bašić doveo je domaće u vodstvo u 23. minuti, a do poluvremena su gosti preokrenuli golom u 30. i penalom u sudačkoj nadoknadi. Pet minuta prije kraja ofenzivni veznjak Valskis je zabio za 2:2. Litavci su bili bolja momčad, stvorili su više prilika i čak 12 kornera, ali dva gola su im bila premalo. Makedonci će sretniji dočekati uzvrat na svom terenu.

Rijekini potencijalni protivnici, velški Prestatyn i latvijski Liepajas Metalurg ostavili su sve opcije otvorenima. Latvijci su u slavili s 2:1. Nakon vodstva i primljenog pogotka za 1:1, u drugom dijelu su gosti ostali s igračem manje, ali u 62. ipak došli do drugog gola i pobjede.

Od zanimljivijih rezultata 1. kola kvalifikacija za Europa ligu izdvajamo:


Nikšić - Honved 1:4
Santa Coloma - Zrinjski 1:3
Teteks - Pyunik 1:1
Hibernians - Vojvodina 1:4
Inter Baku - Mariehamn 1:1
Kruoja - Dinamo Minsk 0:3
Flora - Kukesi 1:1
Suduva - Turnovo 2:2
Torpedo - Žilina 0:3
Tromso - Celje 1:2
Prestatyn - Liepajas Metalurgs 1:2
Sarajevo - Libertas 1:0
Videoton - Mladost Podgorica 2:1
Crusaders - Rosenborg 1:2
Domžale - Asrea 0:1

Pročitajte više