Hajduk za kunu? Zbog sumnji oporbe Kerum odgodio raspravu o kreditu

KRATKIM priopćenjem oglasio se večeras splitski gradonačelnik Željko Kerum. Čuo je kako ga kritiziraju vijećnici SDP-a i HNS-a, kojima se kredit od 60 milijuna kuna čini uvodom u prodaju Hajduka za jednu kunu. Evo što Kerum kaže.

"Moj je cilj da se odluka o Hajduku donese konsenzusom svih vijećnika. Oporbeni vijećnici izrazili su nepovjerenje u namjeru Grada da se kreditom pomogne Hajduku. Nazvali su to špekulacijom i izrazili sumnju da se sve radi da bi se Hajduk prodao za kunu. Opravdanje za to im je da nisu dobili kompletne materijale i dokumentaciju iz kojih bi iščitali pravo stanje u Hajduku. Ja taj teret sumnje i odgovornost za Hajduk neću i ne želim nositi i zato tražim da se točka o Hajduku odgodi za deset dana dok svim vijećnicima ne budu dostavljeni potrebni dokumenti kako bi donijeli odluku iza koje mogu stati", naveo je Kerum.

SDP i HNS: Ne želimo da se novci ponovno bacaju u bunar

Vijećnici SDP-a i HNS-a danas su se pobunili da je točka o Hajduku nerezonski utrpana u sjednicu Gradskog vijeća zakazanu za 1. lipnja. Drže kako se trebala napraviti posebna tematska sjednica. Na kraju im je zahtjevu udovoljeno.

Ivi Baldasaru nije promaknulo kako je šefica Gradskog vijeća Nevenka Bečić do maksimuma otezala s predstavljanjem financijskog izvješća za 2011. godinu te ga na koncu zakazala u posljednji tren, i to zajedno sa Hajdukom i zahtjevom za kredit. 

SDP-ovci i HNS-ovci poručili su kako ova aktualna garnitura nema legitimitet za novih 60 milijuna kredita jer sami snose odgovornost za loše poslovanje i tragične rezultate na Poljudu, kako sportske, tako i financijske. "Želimo pomoći, ali ne tako da se novci ponovno bacaju u bunar", slikovit je bio šef HNS-a Goran Kovačević. 

Pročitajte više