Higuain od junaka do tragičara: Lazio u napetom derbiju izborio kvalifikacije za Ligu prvaka

Foto: Hina / EPA 

U DERBIJU posljednjeg kola talijanskog prvenstva i izravnom sudaru za plasman u kvalifikacije Lige prvaka Lazio je u Napulju pobijedio Napoli 4:1 i osigurao treće mjesto na ljestvici.

Bila je to sjajna utakmica sa šest golova, dva crvena kartona i promašenim kaznenim udarcem. Pobjeda Lazija je uvjerljiva, ali stvari su mogle završiti i potpuno drugačije. Domaćin je kod rezultata 2:2 s igračem više zapucao jedanaesterac. Gonzalo Higuain je promašio cijeli gol. 

Lazio je vodio 2:0 nakon prvog poluvremena golovima Marca Parola (33) i Antonia Candreve (45), međutim Higuan je izjednačio rezultat (55, 64). No, Argentinac nije zadržao koncentraciju kod udarca s bijele točke četiri minute do kraja. Kazna je stigla kada je Ogenyi Onazi doveo Lazio u novo vodstvo, a pobjedu Rimljana potvrdio je Miroslav Klose (90+2).

Oba sastava zaključila su utakmicu s igračem manje. Kod Lazija je isključen Parolo (62), a kod Napolija Faouzi Ghoulam (71). Ivan Strinić nije nastupio za Napoli.

Golijadu su vidjeli gledatelji na San Siru gdje je Inter pobijedio Empoli 4:3, a odličnu večer imali su Brozović i Kovačić. 

Pridružio im se i Milan Badelj. Fiorentina je zaključila prvenstvo pobjedom protiv Chieva 3:0, a Badelj je postigao posljednji, treći pogodak. Strijelci za 'viole' bili su i Josip Iličić (12), te Federico Bernardeschi (76).

Cagliari se od prve lige oprostio pobjedom protiv Udinesea 4:3. Duje Čop je za domaći sastav igrao od 58. minute, dok je Stipe Perica za Udinese igrao prvo poluvrijeme. Igor Bubnjić je utakmicu pratio s klupe za pričuve gostujućeg sastava.

Juventus je osvojio naslov prvaka, Roma je osvojila drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka, dok Lazio odlazi u kvalifikacije LP. Iz Serie A su ispali Cagliari, Cesena i Parma.

 

Pročitajte više