Hill u drami donio pobjedu Pacersima kod Hornetsa, Rudežu samo tri poena

Foto: Getty Images

U NOĆI s nedjelje na ponedjeljak na NBA parketima odigrano je čak devet susreta.
 
Izdvajamo uvjerljivu pobjedu Cleveland Cavaliersa nad LA Lakersima 120:105 s kojom se momčad LeBron Jamesa vrlo brzo vratila na pobjednički kolosijek nakon poraza od Pacersa kojim je prekinuta serija od 12 uzastopnih pobjeda.
 
Cleveland je od samog početka kontrolirao i igru i rezultat, a susret su konačno prelomili u drugoj četvrtini koju su dobili s 11 razlike.
 
Najefikasniji igrač pobjedničke momčadi bio je Kevin Love s 32 poena i deset skokova, ubacivši čak sedam trica iz osam pokušaja,  Kyre Irving je dodao 28 poena i pet trica iz osam pokušaja, a James je odigrao malo ''laganije'' zaustavivši se na 22 koša i deset skokova.
 
Kod očajnih Lakersa kakav takav otpor pokušao je pružiti Clarkson koji je zabio 20, 16 je dodao Davis, a 15 Johnson.
 

Najdramatičniji meč večeri odigran je u Charlottei gdje su domaći Hornetsi u drugom poluvremenu prosuli velikih 21 razlike i izgubili meč u infarktnoj završnici košem Georgea Hilla 4,9 sekundi do kraja utakmice za konačnih 103:102 za momčad našeg Damjana Rudeža.
 
Hill koji je do tog trenutka odigrao poprilično lošu utakmicu (samo 11 poena ukupno) pokazao je kvalitetu i preuzeo je odgovornost kad je najviše trebalo.
 
Hill nije ni sumnjao da će lopta ući:
 
''Nije bilo straha, to je bio taj šut. Čim sam šutirao znao sam da ulazi'', rekla je najveća zvijezda Pacersa pa je dodao:
 
''Odigrao sam očajnu partiju. U nekim trenucima imao sam osjećaj da sam ostavio momčad na cjedilu, da sam ih pustio da se bore bez moje pomoći. Ipak, na sreću, trener je vjerovao u mene i i ta lopta na kraju je ipak završila u mojim rukama.''
 

Kod pobjedničke momčadi C. J. Watson je zabio 22, a Luis Scola i Rodney Stuckey su dodali po 15 s tim da je Argentinac imao i 14 skokova. Damjan Rudež je za nešto više od 15 minuta provedenih u igri zabio jednu tricu iz ukupno samo dva pokušaja iz igre.
 
Kod poražene momčadi 30 poena je zabio Jefferson, dok je 19 dodao Roberts.
 
Ćudljivi San Antonio izgubio je u Torontu 87:82, a kanadska momčad, koja od svog ulaska u NBA igra daleko najbolju sezonu ovom pobjedom odgodila je slavnom Greggu Popovichu da postane trener s 1000 pobjeda u karijeri.
 
Johnson je kod Toronta zabio 20 koševa, dok su kod Spursa, koji su imali bijednu šutersku večer Duncan i Belinelli dodali po 12.
 
U ostalim susretima Thunder je pregazio Clipperse 131:108, Memphis je bio bolji od Atlante 94:88, Detroit je doma izgubio od Minnesote 101:112, Bullsi su kod Magica slavili 98:97, a Houston je kod kuće izgubio od Portlanda 109:98.
 

Pročitajte više