Hodgson objavio popis: Prvi poziv "novom Sheareru"

Foto: Guliver Images/Getty Images

ENGLESKI izbornik Roy Hodgson objavio je popis igrača za dvije nadolazeće utakmice koje su na rasporedu krajem ožujka. Engleze prvo čeka kvalifikacijski dvoboj protiv Litve (27.3.), a zatim prijateljski okršaj s hrvatskim protivnicima u europskim kvalifikacijama Italijom (31.3.).

"Bilo bi iznenađenje da nisam pozvao Kanea"

Hodgson je objavio imena 24 igrača, a englesku javnost posebno veseli podatak što je pozivnicu dobio i 21-godišnji napadač Tottenhama, Harry Kane.

Kane je ove sezone u 42 odigrane utakmice postigao 26 golova, tako da Hodgson nije previše dvojio treba li ga po prvi put pozvati u reprezentaciju.

"Mislim da je cijela zemlja uzbuđenja zbog Harryja. Bilo bi iznenađenje da ga nisam pozvao", poručio je.

Kane oduševljen pozivom

Kane se zahvalio putem Twittera.

"Velika mi je čast što sam pozvan u englesku reprezentaciju. Ovo je poseban dan za mene i moju obitelj. Ponosni smo", poručio je Kane.

BBC piše kako je Hodgson u reprezentaciju vratio veznjaka Aston Ville Fabiana Delpha, veznjake Tottenhama Kylea Walkera i Androsa Townsenda, članove Manchester Uniteda Phila Jonesa i Michaela Carricka te napadača Liverpoola Daniela Sturridgea.


Hodgson vjeruje da Engleska ima mladu i kvalitetnu momčad, koja će imati puno toga reći na Euru 2016. godine.

"Nadam se da ćemo se plasirati, a ako se plasiramo vjerujem da ćemo pokazati što znamo i možemo", rekao je Hodgson.

Novi Shearer?

Općenito, Engleze veseli što su napokon dobili potvrdu da imaju vrhunskog golmana u liku i djelu Joea Harta, koji je briljirao protiv Barcelone u osmini finala Lige prvaka, a velike nade polažu u Kanea u kojem vide novog Alena Shearera.

"On je krvavo radio da dođe do ovog statusa. Vukao se po posudbama, učio je iz dana u dan, sjedio je na klupi... Sada je dobio priliku i vjerujem da će je iskoristiti. Bitno je samo da ne postane arogantan, da ga ova slava ne ponese previše. Ako izbjegne sve to i ako nastaviti raditi, vjerujem da ga čeka blistava budućnost", poručio je Shearer za Sky Sports.

"Nitko ne može reći da ga Kane nije impresionirao. Sjajan je u skoku, brz, okretan i borben. Primjerice, sjećam se utakmice protiv Chelseaja na White Hart Laneu kada je okrenuo Terryja i Cahilla, što se ne događa baš svaki dan", nastavio je Shearer, kojem smeta kada mladog igrača etiketiraju kao "veliku nadu".

"Još uvijek je prerano da ga opisujemo kao vrhunskog igrača, jer puno toga može poći po zlu", zaključio je Shearer.

Popis:

Golmani: Fraser Forster (Southampton), Joe Hart (Manchester City)

Obrana: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Southampton), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham Hotspur)

Vezni red: Ross Barkley (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Manchester City), Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham Hotspur), Theo Walcott (Arsenal)

Napadači: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Danny Welbeck (Arsenal)
 

Pročitajte više