Hrvati na meti: Vidu žele Talijani, Trabzonspor poslao ponudu za Jelavića

Foto: FC Hull City, FC Dinamo Kiev

SEZONA je zaključena, a već su počele pripreme za novu, koja za mnoge europske klubove počinje već početkom srpnja. Malo je vremena za odmor i pripreme, a još manje za transfere jer klubovi žele igrački kadar riješiti prije prvih službenih utakmica.


Na meti su i ovog ljeta hrvatski nogometaši.

Inter ne želi Balottelija za Kovačića

Najviše pozornosti među hrvatskim nogometašima i dalje privlačio Mateo Kovačić kojeg bi Liverpool želio dovesti iz Intera, no s Talijanima se još nisu dogovorili oko odštete.

Prema pisanju talijanskih novinara, Liverpool je pokušao sniziti cijenu za Kovačića slanjem Marija Balotellija u suprotnom smjeru, no na Giuseppe Meazzi nisu zainteresirani za takvu opciju.

Vlasnik Intera nema namjeru prodati Kovačića, naročito nakon što su navijači organizirali veliku akciju kako bi natjerali klub da zadrži hrvatskog reprezentativca. Na društvenim mrežama pokrenuli su akciju pod nazivom #SaveKovacic i skupili tisuće istomišljenika.

Inter bi se mogao predomisliti jedino u slučaju nemoralne ponude, od 30 milijuna eura. Liverpool je trenutno spreman ići do 23 milijuna.

Vidu žele Napoli i Inter

Domagoj Vida mogao bi napustiti kijevski Dinamo nakon što je sjajnom sezonom, u kojoj je osvojio naslov prvaka, privukao interes mnogih jačih klubova, prije svega talijanskih.

Skauti Napolija Vidu su gledali na utakmici Hrvatske i Italije na Poljudu, pišu talijanski portali, no ponuda još nije stigla. Osim Napolija, Vidu prate Inter, Fiorentina, Roma, Everton... Procjenjuje se kako će Ukrajinci za njega tražiti 7-8 milijuna eura.

Jelavić napušta Englesku?

Nikica Jelavić blizu je prelaska u turski Trabzonspor, navode engleski i turski mediji bliski klubovima.

Jelavićev Hull City ispao je iz Premiershipa u drugu ligu i bivši hrvatski reprezentativac u potrazi je za novim angažmanom. Trabzonspor je ozbiljno zainteresiran za 29-godišnjeg napadača i spreman je platiti 4-5 milijuna eura. Prema pisanju turskih portala, prvu ponudu već su poslali. Zainteresiranih klubova ima i u Premiershipu, u kojem bi Jela želio ostati, no Turci mu nude znatno povoljnije uvjete što bi moglo presuditi.

Jelavić je u Hull stigao iz Evertona za 10 milijuna eura, a Englezi bi ga voljeli zadržati uz manju plaću, no neće mu stvarati probleme ako odluči otići.

Santini u Genk ili Leige

Hrvatski napadač Ivan Santini, koji je trenutno član belgijskog Kortrijka, na meti je dva belgijska velikana Genka i Standarda. Sa 16 golova na sebe je skrenuo pažnju i drugih klubova, a čini se da je najbliže odlasku u Genk. Belgijski mediji pišu kako će Standard Liege poslati posljednju ponudu od 1,6 milijuna eura kako bi pokušao oteti pojačanje rivalima. 26-godišnji Santini ugovor s Kortrijkom ima još godinu dana kada može bez odštete napustiti klub.

Pročitajte više