Hrvatski nogomet tresu afere, Platinija nije briga: Devet članova HNS-a u visokim tijelima UEFA-e

Foto: HNS Sportfile

IZVRŠNI odbor Europske nogometne federacije (UEFA) je na sjednici u Pragu donio odluku o sastavu svojih tijela, komisija i panela za razdoblje od 2015. do 2019. godine.
 
Predsjednik HNS-a Davor Šuker je kao član IO-a UEFA-e imenovan za predsjednika Nogometne komisije te za dopredsjednika Komisije za marketinško savjetovanje.
 
Voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja HNS-a Ivančica Sudac i dalje će biti druga dopredsjednica Komisije za licenciranje klubova. Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović ostaje član Komisije za reprezentativna natjecanja, dok je Boris Durlen i dalje član Komisije za futsal i nogomet na pijesku.
 
Tajnik HNS-a, Vladimir Iveta, ostaje član Pravne komisije, a tehnički direktor Saveza Romeo Jozak novi je član Komisije za razvoj nogometa i stručnu pomoć.
 
Povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk novi je član Komisije za stadione i sigurnost, a dr. Zoran Bahtijarević Liječničke komisije. Dr. Bahtijarević, liječnik hrvatske A reprezentacije, ujedno je i novi član Anti-Doping panela.
 
Dopredsjednik Ante Vučemilović-Šimunović ostaje u Panelu administrativnih stručnjaka. Miljenko Sakoman će, pak, ostati član Panela za izgradnju i upravljanje stadionima.
 
Mandatno razdoblje traje od 1. srpnja 2015. do 30. lipnja 2019. godine.

Pročitajte više