I Crnogorci demantiraju regionalnu ligu: "Tko bi garantirao sigurnost?"

IDEJA regionalne nogometne lige opet je podigla puno prašine na Balkanu. Jučerašnja objava tjednika Globus kako je UEFA s nacionalnim savezima iz regije dogovorila osnivanje zajedničke lige već 2015. godine brzo je demantirana.

Regionalna liga tema je kojom se stručnjaci, političari i nogometni čelnici bave već godinama, a posljednjih mjeseci razgovori o tome su se intenzivirali nakon što se u priču uključila i UEFA koja ne dopušta da se išta nogometno odvija izvan njenog dosega.

Vodstva hrvatskog i srpskog nogometnog saveza već su stišali galamu oko "nove jugoslavenske lige" navodeći kako se na sastanku u Budvi samo razgovaralo o ideji zajedničke lige te kako je takav projekt daleko od realizacije.

Glavni tajnik crnogorskog saveza Momir Đurđevac, koji je prisustvovao sastanku u Budvi, rekao je za crnogorske "Vijesti":

"Takvi sastanci se organizuju svake godine i njihova svrha je da Uefa čuje što savezi misle o pojedinim temama. Ovoga puta te teme su bile termini u kvalifikacijama, mlade reprezentacije koje će od 2016. godine igrati sa istim protivnicima kao i A selekcije... Pitanje regionalne lige je uvijek aktualno, ali pisanja hrvatskih medija nemaju blage veze sa istinom".

Dodao je i kako smatra da regionalna liga neće biti moguća u tako skoroj budućnosti.
 
"Jugoslovenska liga nekada je bila vrlo jaka i svi su pomalo nostalgični za tim vremenima. Problem je pitanje sigurnosti, navijača. Tko bi garantirao sigurnost? Iza takve lige morala bi čvrsto stati država. Termini? Kako bi Budućnost, Zvezda i Hajduk igrali u domaćim ligama? Da li bi klubovi izgubili svoja mjesta u Uefinim natjecanjima?", pita se Đurđevac.

"Zamislite što bi se dogodilo da Engleska, Francuska i Italija odluče formirati jedinstvenu ligu. Propao bi koncept Lige prvaka", dodao je Đurđevac.

Pročitajte više