Evo koliko će Liverpool platiti za novog trenera

Foto: EPA

LIVERPOOL je tražio novog trenera otkako je Jürgen Klopp u siječnju objavio da će na kraju sezone napustiti klub nakon devet godina. Prema pisanju brojnih medija, pronašao ga je u Arneu Slotu (45), nizozemskom stručnjaku koji vodi Feyenoord. Najpouzdaniji izvor u svijetu nogometa, insajder Fabrizio Romano objavio je detalje Slotova dolaska u Liverpool, iako posao još nije službeno potvrđen.

Prema Romanovim informacijama, Liverpool i Feyenoord pripremili su sve dokumente u kojima stoji da će Liverpool platiti devet milijuna eura, plus eventualna dva milijuna eura bonusa, za Slota. S obzirom na to da s njime dolaze pomoćnici Sipke Hulshoff i Ruben Peeters, slavni premierligaš ukupno će Feyenoordu isplatiti 13 milijuna eura kroz narednih godinu dana.

Slot je trener Feyenoorda od 2021. godine

Slot je u karijeri vodio AZ Alkmaar u sezoni 2019./2020., a od 2021. godine je trener Feyenoorda. S klubom iz Rotterdama je prošle sezone osvojio naslov prvaka, igrao finale Konferencijske lige protiv Rome, a ove sezone je osvojio nizozemski kup.

U igračkoj karijeri kao ofenzivni veznjak nastupao je za FC Zwolle, NAC Bredu i Spartu Rotterdam. Smatra ga se jednim od najtalentiranijih mladih trenera u Europi. Feyenoord je vodio u 146 utakmica. Ima 94 pobjede, 29 remija i 23 poraza.

Pročitajte više