Indiana s pola koša svladala Miami!

Foto: Getty Images / Guliver image 

INDIANA PACERSI su sinoć sa 84:83 pobijedili aktualne NBA prvake Miami Heat, a Chris Bosh je u posljednjoj sekundi promašio tricu koja je njegovoj momčadi mogla donijeti pobjedu. Indiana je ovom pobjedom osigurala prvo mjesto u Centralnoj diviziji nakon što se sabrala u posljednjim minutama utakmice.

Nakon što je Lance Stephenson isključen pet minuta prije kraja, Evan Turner je pogodio dva uzastopna koša, a onda je David West pogodio tricu za vodstvo Pacersa (52:20) od 84:80, 50.2 sekundi do kraja.

Nakon što je Bosh pogodio tricu 2.9 sekunde do kraja Miami, George Hill je promašio dva slobodna bacanja kako bi Bosh dobio priliku za još jedan pokušaj trice koji nažalost nije uspio. LeBron James je bio najbolji strijelac utakmice sa 38 koševa za Miami (48:22) kojem je ovo osmi poraz u 13 utakmica Paul George je zabio 23, a Hibbert 21 za Indianu koja sada ima prednost od tri utakmice u borbi za prvo mjesto u Istočnoj konferenciji. Svaki put kada je Miami stvorio veću razliku Indiana se vratila.

Heat je napravio seriju od 15:2 pred kraj treće četvrtine za vodstvo od 68:61. Ali George je pogodio dva zakucavanja u seriji od 13-2 za Indianu na početku zadnje četvrtine i Pacersi su poveli sa 76:72.

Međutim, nakon što ja zabio zadnji koš u seriji, Stephenson je napravio prekršaj na Dwyaneu Wadeu i isključen je zbog druge tehničke pogreške. Miami je odmah nakon toga napravio seriju od 8:0 za vodstvo od 80:76 tri i pol minute do kraja, ali su se Pacersi opet sabrali ograničivši Heat na samo jedan koš.

San Antonio Spursi su produljili svoj pobjednički niz na 15 utakmica nakon što su sinoć slavili protiv Denver Nuggetsa sa 108:103. Najbolji u redovima Spursa bio je Tim Duncan sa 29 postignitih pogodaka, 13 skokova i pet asistencija. Ovo je za San Antonio (55:16) drugi najdulji pobjednički niz, nakon čak 17 pobjeda iz sezone 1995./96. Kod Nuggetsa (32:40) najučinkovitiji je bio Aaron Brooks sa 25 koševa .

Pročitajte više