Jelavić promašivao, Everton slavio: Barry spasio City od blamaže, Arsenal uzeo treći skalp zaredom

Foto: AFP

ODIGRANO je sedam susreta 18. kola Premiershipa. Arsenal je došao do treće uzastopne pobjede u prvenstvu svladavši Wigan s minimalnih 1:0. Reading, inače posljednja momčad u Premiershipu, bio je nadomak velikog iznenađenja na Etihadu kod Cityja, dok je Everton došao do vrlo vrijede pobjede kod West Hama. Tottenham je remizirao sa Stokeom, a pobjede su još upisali Sunderland i West Bromwich Albion.

Prvaci jedva do pobjede

Manchester City cijelu je utakmicu lomio Reading, ali tek u posljednjoj minuti sudačke nadoknade engleski prvaci zabili su gol koji im je osigurao nova tri boda. Naime, David Silva ubacio je u peterac gdje je najviši bio Gareth Barry.


Everton je slavio kod West Hama 2:1. Domaćin je poveo već u 14. minuti preko Colea, ali do promjene rezultata došlo prvo u 64. minuti kada je Anichebe postavio na 1:1. Konačan rezultat postavio je Pienaar u 73. minuti. Nikica Jelavić imao je nekoliko izglednih šansi, a posebno pamtimo onu iz 48. minute kada je s deset metara tukao ravno u vratara West Hama.



Redknappu prvi poraz na klupi QPR-a

Od ostalih susreta, Harry Redknapp upisao je prvi poraz na klupi QPR-a. Njegova momčad poražena je na gostovanju kod Newcastlea. Sunderland je pogotkom Fletchera svladao Southampton, a Norwich je unatoč početnom vodstvu upisao poraz kod WBA. Preokret je režirao Gera, dok je Lukaku u 82. minuti zabio za pobjedu.

 



Pročitajte više