Jones jedva obranio titulu prvaka, fanovi optužuju suce za krađu Gustafssona!

Foto: MMA Fighting

UFC 165 zaista je ponudio u glavnoj borbi meč za pamćenje. Alexander Gustafsson kao malo tko prije uspio je namučiti aktualnog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Jones i Gustafsson su odradili svih pet rundi, a u tih 25 minuta borbe događalo se zaista puno toga. Izazivač iz Švedske prema mnogima je nešto bolje otvorio meč i bio iznimno konkretan te u gotovo svakoj situaciji je imao pravi odgovor na bilo koji Jonesov potez.

Borba je tijekom velikog dijela meča bila poprilično izjednačena, Gustafsson je imao odlične obrane od rušenja, kvalitetno je koristio nožne tehnike, ali Jones je također bio iznimno opasan. U četvrtoj rundi Jon je umalo stigao do pobjede nokautom nakon jednog kružnog udarca laktom, Alexander je bio dobrano uzdrman, ali nekako se ipak uspio pribrati i nastaviti borbu.

U posljednjoj i vrlo izjednačenoj rundi borci su bili potpuno izmoreni i zaista je bilo teško donijeti procjenu tko je bio bolji, ali suci su na kraju bili potpuno jasni i pobjedu jednoglasnom odlukom dali aktualnom prvaku koji je tako postao najbolji prvak u povijesti UFC-a iz poluteške kategorije zahvaljujući svojim obranama naslova.

No, nakon što je meč završio krenula je velika rasprava među borilačkim fanovima, mnogi smatraju da je Gustafsson oštećen sudačkom odlukom, bit će to bez ikakve sumnje tema velike rasprave idućih dana, ali jedno je sigurno. Meč koji su pružili Jones i Gustafsson bio je vrhunski i definitivno zaslužuje bonus.

U sunaslovnom meču večeri u Torontu održana je još jedna borba za titulu. Renan Barao i Eddie Wineland borili su se za privremenu titulu prvaka u bantam kategoriji. Meč nije predugo trajao, sve je bilo gotovo na samom početku druge runde kad je Barao uspješno plasirao high kick te nakon toga stigao uputiti još nekoliko udaraca prije reakcije suca i zaustavljanja borbe.

Ni okršaj između Brendana Schauba i Matta Mitrionea nije se odužio. Teškaši su sve riješili već krajem prve runde kad je Brendan uspio ugušiti svog suparnika.

Spomenimo također kako su u preostalim borbama glavnog dijela sudačkim odlukama slavili Francis Carmont i Khabib Nurmagomedov, dok je u prvoj uvodnoj borbi u svom debitantskom nastupu nokautom u trećoj rundi poražen Nador Guelmino koji je prilično poznat publici u našoj regiji zahvaljujući čestim nastupima u Sloveniji.

UFC 165:

Jon Jones def. Alexander Gustafsson - jednoglasna sudačka odluka
Renan Barao def. Eddie Wineland - TKO (R2 0:35)
Brendan Schaub def. Matt Mitrione - Submission (R1 4:06)
Francis Carmont def. Constantinos Philippou - jednoglasna sudačka odluka
Khabib Nurmagomedov def. Pat Healy - jednoglasna sudačka odluka

Myles Jury def. Mike Ricci - podijeljena sudačka odluka
Wilson Reis def. Ivan Menjivar - jednoglasna sudačka odluka
Stephen Thompson def. Chris Clements - KO (R2 1:27)
Mitch Gagnon def. Dustin Kimura - Submission (R1 4:05)

John Makdessi def. Renee Forte - KO (R1 2:01)
Michel Prazeres def. Jesse Ronson - podijeljena sudačka odluka
Alex Caceres def. Roland Delorme - podijeljena sudačka odluka
Daniel Omielanczuk def. Nandor Guelmino - KO (R3 3:18)

Pročitajte više