Još četiri dana do lisabonskog finala: Ozljede kroje udarne sastave

Foto: Guliver Image/Getty Images

ČETIRI dana ostala su do finala Lige prvaka između Real Madrida i Atletico Madrida, u kojem će hrvatski nogomet predstavljati Luka Modrić. Susret u Lisabonu označit će kraj još jedne europske klupske sezone, ostaje samo pitanje hoće li Atletico pomalo senzacionalno doći do drugog trofeja ove godine ili će Real ugasiti 12-godišnju žeđ za "La Decimom", desetim naslovom europskog prvaka.

> Ronaldo garantira spektakl u finalu: Bit ću u svom najboljem izdanju!

> Ancelotti: La Decima nije opsesija, već motivacija

Ronaldo može prestići Messija po golovima u Ligi prvaka
 
Real će u finalu zasigurno biti bez Xabija Alonsa, zbog žutih kartona, već duže nema Jesea, a povratnici nakon ozljeda Arbeloa i Khedira vjerojatno neće biti u ozbiljnim kombinacijama. Prema posljednjim informacijama zbog ozljeda upitni su Pepe i Karim Benzema, ne i Bale i Cristiano Ronaldo.
 
Portugalac će tako loviti i 17. europski gol ove sezone, nakon što je s dva pogotka na Allianz Areni srušio rekord po broju pogodaka u jednoj sezoni Lige prvaka. Također, s 51 golom u dresu Reala u Ligi prvaka došao je do ukupno 66 u tom natjecanju u karijeru, jedan manje od Messija i pet manje od rekordera Raula. Vjerujemo da će moguće prestizanje Argentinca biti poseban motiv Ronaldu.
 
"Golgeter" Sergio Ramos
 
Atletico može strahovati i od neuobičajene golgeterske forme Sergija Ramosa, koji je u posljednjih šest nastupa za Real postigao pet golova, nakon što prethodno u 41 nastupu u dresu Reala i španjolske reprezentacije nije nijednom bio strijelac.
 
Međutim, Kraljeve može brinuti niz loših rezultata otkad su izborili lisabonsko finale, u prvenstvu su pobijedili tek u jednom susretu od četiri odigrana, uz dva remija i poraz od Celte. Istina, neke su utakmice odigrali s uvelike kombiniranom postavom, no u zadnjim tjednima su zapravo izgubili priliku za naslov u Primeri, u kojoj su na kraju završili treći.
 
Atletico može osmi u povijesti do naslova bez poraza
 
Kod novih španjolskih prvaka, koji su domaće prvenstvo osvojili deseti put u povijesti, a prvi put nakon 18 godina, također nema pobjeda u zadnjim susretima. Primeru su zaključili slavljeničkim remijem na Camp Nouu, a prije toga su odigrali neriješeno i s Malagom te izgubili od Levantea.
 
Još su neporaženi u ovoj sezoni Lige prvaka, primili su tek šest pogodaka u 12 susreta, a ukoliko dođu do naslova, postat će sedmi klub u povijesti koji je do naslova europskog prvaka došao bez poraza. Posljednji put to je uspjelo Manchester Unitedu u sezoni 2007./2008.
 
No, i njih muče problemi s ozljedama, prvog strijelca Diega Coste, koji je u 16. minuti ozlijeđen u suzama napustio teren u zadnjem ligaškom kolu te Arde Turana koji se ozlijedio nedugo potom. Prema zadnjim informacijama nastup Coste nije realan, no postoje određeni izgledi, dok je i situacija oko Turana još upitna. No, u sastav se nakon odrađene suspenzije u uzvratu polufinala vraća Gabi.
 
 

Pročitajte više