Još nema kazni za beogradske huligane: Samo jedna osoba novčano kažnjena

Foto: Hina

SAMO je jedna osoba zasad kažnjena i to novčano, zbog unošenja baklje na stadion JNA prije utakmice Srbije i Albanije, dok huligani koji su divljali po travnjaku nakon prekida još nisu procesuirani, piše beogradski Blic.
 
Posebno se u tom kontekstu ističe ime Ivana Bogdanova, huligana koji je 2010. izazvao prekid u Genovi za vrijeme utakmice Italija – Srbija, za što je bio kažnjen s tri godine i tri mjeseca zatvora.
 
Predsjednik Prekršajnog suda u Beogradu,  Milan Marinović, rekao je za "Blic" da je u pitanju skraćeni postupak, ali da je policija najavila da se sprema osam prekršajnih prijava.
 
''Mladić koji je osuđen već je platio kaznu. Što se tiče ostalih prijava koje čekamo da policija pošalje, većina ih je podignuta zbog neposjedovanja osobnih dokumenata i korištenja pirotehnike'', rekao je Marinović, koji je dodao kako još nisu procesuirani huligani koji su upali na teren.
 
Marinović je i rekao kako je Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima nedorečen, da se ulazak navijača na teren može tretirati i kao prekršaj i kao kazneno djelo te da sve ovisi o državnom tužitelju.
 
''Sad  je sve na tužitelju. Pretpostavljam da će se pokrenuti kazneni postupak protiv onih koji su sudjelovali u tučnjavi, a da će ostali biti samo prekršajno gonjeni'', za kraj je rekao Marinović.
 

Pročitajte više