Juventus i Real u polufinalu LP, 12 godina poslije: Preživjeli su samo neuništivi Buffon i Casillas

Foto: Facebook

IGOR TUDOR bio je nezamjenjivi član Juventusove momčadi koja je 2003. u Torinu pobijedila Real 3:1 u uzvratu polufinala Lige prvaka i tako nadoknadila poraz (1:2) iz prve utakmice u Madridu.

Upravo je Tudor golom u zadnjoj minuti protiv Deportiva omogućio prolazak svom klubu u četvrtfinale, gdje je Juve izbacio Barcelonu, prije nego što će u polufinalu eliminirati drugog španjolskog velikana.

Trezeguet i Del Piero do kraja prvog dijela donijeli su domaćinima velikih 2:0, Nedved u 73. minuti povisio je na nenadoknadivih 3:0, a Zidane je Galacticosima na samom kraju donio tek utješni gol.

Od mnogih superzvijezda koje su tada igrale za Lippijevu i Del Bosqueovu momčad, u sastavima Juventusa i Reala ostali su tek golmani Gigi Buffon, koji je 2003. imao 25 godina (večeras brani vrata svog kluba kao 37-godišnjak) i Iker Casillas, koji za dva tjedna puni 34 godine, a na spomenutom uzvratu polufinala bio je star tek 22 godine.

Polufinalni susreti europskih velikana za prolazak do zadnje utakmice za kontinentalni naslov, igrali su se u isto vrijeme kao i njihove utakmice u istoj fazi 12 godina kasnije; prvi 6. svibnja u Madridu, a revanš osam dana kasnije u Torinu. Juve i Real još tri su puta oslije igrali u LP (dva puta u skupini, jednom u osmini finala), ali ovo je prvi put prije dvoboja ove sezone, da su se sastali u polufinalu Kupa/Lige prvaka.

Tudor i Juventus 2003. su nakon eliminacije i drugog španjolskog diva prošli su u finale, ali na Old Traffordu je do naslova prvaka Europe došao Milan pod vodstvom Carla Ancelottija, koji i sada stoji nasuprot Juventusa, na klupi Reala.


 

Pročitajte više