Kek oprezan uoči Dragovoljca: Nema opuštanja, moramo razmišljati kao da igramo protiv Stuttgarta!

Foto: Cropix/Davor Zunic

RIJEKA se nakon velikog trijumfa u prvoj utakmici 4. pretkola Europa lige okreće novim izazovima u domaćem prvenstvu. Trener Rijeke Matjaž Kek traži od svojih igrača da zaborave pobjedu nad Stuttgartom (2:1) te da se koncentriraju na gostovanje kod Hrvatskog dragovoljca.

"Nemamo vremena za nekakve emocije, pozitivne ili negativne. Pred nama je težak zadatak. Ne bih volio kada bi netko od mojih igrača razmišljao kao da je Dragovoljac manje važan od Stuttgarta. Bodovi se moraju skupljati!", rekao je Kek.

"Dragovoljac je ambiciozan protivnik koji je protiv Dinama pokazao da s pravom igra u ovoj ligi", smatra Kek, koji je još jednom upozorio igrače:

"Oni moraju shvatiti da je utakmica protiv Dragovoljca jednaka kao i protiv Stuttgarta. Lakše će im biti u ovom poslu koji zna biti lijep kada te svi tapšaju, a zna biti i okrutan", objasnio je Kek.

Dragovoljac spreman za Rijeku: Svaka im čast, ali idemo na pobjedu!

S druge strane, Dragovoljac traži veliko iznenađenje i prvu pobjedu u prvenstvu.

"Želio bih čestitati Rijeci na pobjedi protiv Stuttgarta. Nadam se da će u uzvratu održati prednost i da će se kvalificirati u Europsku ligu. Rijeka je odlična momčad, mi se cijeli tjedan pripremamo za utakmicu u nedjelju. Pretpostavljam da će oni biti malo umorni i da će europski dvoboj ostaviti traga na njima. Mi se moramo držati svoje igre, moramo nastaviti u istom ritmu kao što je to bilo i do sada, ne trebamo se bojati i mislim da onda možemo izvući pozitivan rezultat", rekao je kapetan Dragovoljaca, Ivan Čović.

Podsjećamo, utakmica između Dragovoljca i Rijeke na rasporedu je u nedjelju od 19 sati.

Pročitajte više