Legende i igrači Uniteda zadovoljne tandemom Giggs-Van Gaal: "Sjajna je budućnost pred nama"

Foto: Guliver Image/Getty Images

Louis van Gaal ustoličen je za novog trenera Manchester Uniteda, tu funkciju preuzet će nakon završetka Svjetskog prvenstva na kojem vodi nizozemsku reprezentaciju. Očekivano, legende kluba s Old Trafforda slažu se s ovim izborom nakon otkaza Davidu Moyesu.

"Ima bogatu povijest rada s mladim igračima, u klubu poput Ajaxa, i to može biti samo sjajno za Manchester United", rekao je David Beckham o nizozemskom strategu, objašnjavajući potom dodatno svoj stav.
 
"Dobro je za United imati nekog poput njega, s njegovim statusom, iskustvom rada s velikim igračima i velikim klubovima", poručio je, a drago mu je i da će mu pomoćnik biti Ryan Giggs: "Kad ima nekog poput Giggsa uz sebe, svi igrači i navijači će ga poštovati."
 
Također, osvrnuo se na činjenicu da su njegovi nekadašnji suigrači iz klupske i reprezentativne karijere vodili United u nekoliko posljednjih utakmica sezone: "Kad sam ih vidio na klupi, proradile su malo i emocije kod mene, ipak sam proveo velik dio karijere s njima."
 
S angažmanom trofejnog stratega slaže se i Irac Roy Keane, koji je također ostavio neizbrisiv trag u dresu Crvenih vragova, ali i napominje: "Mislio sam i da je Moyes dobar izbor. No, možda mu je trebalo još vremena."
 
"Van Gaal ima zaista veliko iskustvo kao trenera i mislim da je pravi izbor za ovaj posao. Različiti treneri donose različite stilove i različite reakcije na određene karaktere", nastavio je, uz pojašnjenje: "On je vrlo strog i pazi na kašnjenje i slične stvari, ali to je u redu od trenera."
 
Osim legendi, mišljenje je dao i igrač od kojeg se očekuje da će biti budućnost kluba, Adnan Januzaj: "Zaista sam sretan jer je sjajan trener, osvojio je mnogo toga i veselim se radu s njim. Sjajna je budućnost pred nama."
 
Potvrdio je i mišljenje Beckhama o korisnosti Giggsa ovoj momčadi. "Svaki put kad sam igrao, pitao sam Giggsa savjete, doista mi je mnogo pomogao. Bio je velik igrač i ja kao i ostali igrači osjećamo iznimno poštovanje prema njemu. Važno je imati nekog poput njega u klubu", zaključio je Januzaj.
 
 

Pročitajte više