Lillard tricom sa sirenom odveo Portland preko Houstona u drugi krug play-offa!

Foto: Guliver Image/Getty Images 

DAMIAN LILLARD (23) igra tek drugu sezonu u NBA, ali već rješava najveće utakmice: Tricom s istekom vremena svojim Blazersima donio je pobjedu protiv Rocketsa (99:98), kojom je Portland nakon 14 godina izborio drugi krug doigravanja.

Portland je pobjedom u šestoj utakmici četvrtfinala Zapadne konferencije okončao seriju s ukupnih 4:2 i  sada čeka boljeg iz okršaja San Antonija i Dallasa.
 
Kada je Chandler Parsons 0.9 sekundi prije kraja pogodio za vodstvo gostiju 98:96, činilo se da će odluka o putniku u drugi krug pasti za dva dana u Houstonu. 

 
Ali, na Lillarda je išla lopta poslije ubacivanja sa strane. S istekom vremena pogodio je tricu za veliko slavlje domaćih navijača i ništa manji šok gostiju.
 
Lillard je ukupno ubacio 25 koševa, a sjajan je bio i i LaMarcus Aldridge s 30 koševa i 13 skokova. Na drugoj su strani najbolji su bili James Harden s 34 koša, te Dwight Howard s 26 koševa i 11 skokova.
 
A suparnika u konferencijskom polufinalu Blazersi će saznati u nedjelju, jer je Dallas izborio sedmu utakmicu protiv San Antonija. Spursi su u posljednju četvrtinu ušli s pet koševa prednosti, ali Dallas je serijom 14:2 vratio vodstvo i u neizvjesnoj završnici izborio pobjedu.
 
Spursi su u regularnom dijelu sezone, koji su okončali kao najbolja momčad lige, pobijedili Dallas u sve četiri utakmice, ali u doigravanju im teksaški rival nikako ne leži. 

 
U šestoj utakmici Mavse je predvodio Monta Ellis s 29 i Dirk Nowitzki s 22 poena. Kod Spursa je 22 koša ubacio Tony Parker, 19 je dodao Tiago Splitter, a 17 Danny Green.
 
Sedmu utakmicu izborio je i Brooklyn koji je u petak na svome parketu bio bolji od Toronta (97:83). Odlučujući dvoboj igra se u nedjelju, a pobjednik će u drugom krugu na aktualnog prvaka Miami.
 
Deron Williams je s 23 koša bio najbolji kod Netsa, Joe Johnson ubacio je 17, a Kevin Garnett 13 koševa. DeMar DeRozan je s 28 koševa bio najbolji kod Raptorsa.

 
NBA doigravanje, prvi krug:
 
Zapadna konferencija
Portland (5) - Houston (4) 99:98
(Portland je dobio seriju 4:2)
 
Dallas (8) - San Antonio (1) 113:111 
(Serija 3:3)
 
Istočna konferencija
Brooklyn (6) - Toronto (3) 97:83
(Serija 3:3)

Pročitajte više