Ljubičić prije mirovine otkrio novinaru Đokoviću: "Davis Cup dao mi je injekciju adrenalina"

PRIJE nego će se u Monte Carlu oprostiti od profesionalnog bavljenja tenisom, Ivan Ljubičić odradio je još jedan intervju. Ne običan poput svih ostalih, jer u ulozi novinara našao se - Novak Đoković.

Najbolji tenisač svijeta izrazio je poštovanje prema Ljubičiću nakon što je naš as najavio povlačenje: "Kad sam počinjao igrati na ATP Touru, puno mi je pomagao svojim savjetima. Smatram ga svojim teniskim učiteljem", zborio je tada Nole, a prije turnira u Monte Carlu, gdje je u finalu izgubio od Rafaela Nadala, dobio je priliku pitati Ljubičića što god želi.

Što ti predstavlja Monaco?


"Prvi put sam tu došao 1997., Ricardo Piatti me pozvao da tu treniram. Živio sam u njegovom stanu dok si nisam mogao priuštiti svoj. Najugodnije se osjećam u Monte Carlu, ovdje je život jako jednostavan."

Imao si bogatu i dugu karijeru, punu uspjeha. Koji bi rezultat istaknuo kao najveći?


"Četiri su stvari koje bih izdvojio. Olimpijska bronca s Ančićem u Grčkoj 2004., Davis Cup 2005., treće mjesto na rang listi 2006. i Indian Wells 2010., kao moj najveći turnir kojeg sam osvojio. Na te četiri stvari sam najviše ponosan."

Što ti je značilo osvajanje Davis Cupa, kolektivnog sporta?


"Mislim da smo mi obojica imali isti put. Tada sam bio osmi-deveti igrač na svijetu, ali nakon toga sam dobio injekciju adrenalina i samopouzdanja te sam 2006. odradio kao nijednu godinu dosad. Slično je bilo i s tobom u 2011."

Pročitajte više