Lokosi na Poljudu: Hajduk traži iskupljenje za sramotni poraz u Sigetu

Foto: HINA

U PONEDJELJAK od 18 sati na Poljudu se igra susret 32. kola hrvatske nogometne lige, a trećeplasirani Hajduk ugostit će petoplasiranu Lokomotivu. Bijelima je ovo sjajna prilika za iskupljenje nakon poraza od Hrvatskog Dragovoljca u prošlom kolu (4:1), što je jedan od najtežih prvenstvenih poraza splitske momčadi posljednje desetljeće.

Iako je Lokomotiva zadnjih nekoliko sezona bila "crna mačka" Splićana, ove sezone skore Bijelih upravo je savršen. Upisali su tri pobjede uz gol razliku 8:2. Recimo kako Igor Tudor ne može računati na Bencuna i Stipicu, dok bi se u prvih 11 trebali vratiti Kouassi i Maglica. Hajduk bi tako trebao zaigrati u sastavu: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Bradarić, Pašalić, Andrijašević, Kouassi, Caktaš, Maglica.

"Što možemo očekivati protiv Lokomotive? Jednog pravog Hajduka. Ima još malo do kraja, kod kuće rijetko kiksamo i vjerujem u uspjeh. Ima još jedna važna stvar što se tiče naših utakmica. Hajduk igra jedan specifičan nogomet po pitanju utroška energije. Igramo presing po cijelom terenu tako da u ritmu nedjelja - srijeda nije isto igračima Hajduka i Dragovoljca", rekao je trener Bijelih.

S druge strane Tomislav Ivković najavljuje kako njegova momčad ne dolazi u Split na izlet. "Očekujem jednu neizvjesnu utakmicu. Izgubili smo tri zaredom na isti način, međutim ovaj put ćemo ući pametnije u utakmicu. Postoji pritisak pa ne idemo dolje na izlet. Želimo ostati sa Splitom na dva boda do posljednjeg kola pa neka ta utakmica odluči tko će u Europa ligu", rekao je Ivković.

Pročitajte više