Još jedna holivudska superzvijezda ulaže u engleski nogomet

Foto: Profimedia

LEEDS UNITED nije uspio izboriti direktan povratak u Premier ligu, nego će se za promociju boriti u play-offu Championshipa. Osim na povratku u elitu, klub s Elland Roada radi i na financijskom jačanju, a u tome mu pomaže holivudska komičarska legenda Will Ferrell.

Nakon što je velški Wrexham u dvije godine pod vlasništvom glumaca Ryana Reynoldsa i Roba McElhenneya iz amaterske pete lige dogurao do League One, trećeg razreda engleskog nogometa, Leeds je također dobio holivudski kapital. Sun piše da je 56-godišnji komičar "utočio značajnu količinu novca u 49ers Enterprises", tvrtku koja je vlasnik Leeds Uniteda.

"Istina je, Will Ferrell vlasnik je udjela u Leedsu", potvrdio je izvor za Sun. "49ers će objaviti suradnju za nekoliko dana, a on se veseli što će posuti klub s malo zvjezdane prašine. Voli nogomet, a posebno ga se dojmila strast za igrom u Engleskoj. Sad je cilj vratiti Leeds tamo gdje pripada, u Premier ligu. Što se tiče Willa i 49ersa, ovo je ozbiljna prilika za ulaganje."

Suvlasnik LAFC-a

Ferrellu ovo nije prvo ulaganje u sport, od 2016. godine je suvlasnik Los Angeles FC-a u MLS-u, a san o Premier ligi možda mu se ostvari već idućih tjedana.

Leeds se 2020. vratio u Premier ligu nakon 16 godina izbivanja, ali u njoj se održao tek tri sezone. Lani je završio na 19. mjestu, a ove je sezone bio u igri za direktan povratak sve do posljednjeg kola. Ipak, sezonu od 46 utakmica završio je na trećem mjestu pa će promociju tražiti kroz play-off, prvo protiv Norwicha, a onda u eventualnom finalu protiv boljeg iz dvoboja Southamptona i West Bromwich Albiona.

Pročitajte više