Maloča potjeran jer se loše ponaša, i još lošije igra

Foto: hajduk.hr 

GORAN VUČEVIĆ premjestio je Marija Maloču u drugu momčad Hajduka, nezadovoljan njegovim igrama i pristupom. U utorak je kapetan Hajduka ranije napustio trening nakon što je nepotrebno napucao loptu, no očito se nije dovoljno ohladio.

U srijedu je trenirao odvojeno od ekipe, a krajem tjedna postao je član Hajduka B. Vučević je uveo nova disciplinska pravila koja je odmah i sproveo na jednom od najiskusnijih hajdukovaca. Pod Špacinim patronatom igrači su razbijali inventar (Milevskij), nazivali novinare smećem (Sušić) i prijetili sucima (Vršajević). Slomilo se na kapetanu, ali ne slučajno.  

"Učinio sam to jer nisam bio zadovoljan njegovim igrama, formom ni pristupom", objasnio je Vučević.

"Ja sam apsolutni vladar i Maloča se neće vratiti dok sam ja ovdje", ponovio je trener danas na press konferenciji uoči jadranskog derbija. 

Tvrdi da se nimalo ne boji osloniti na mlade snage u ključnom dijelu sezone. 

"Trenutno mi je najvažnije kakav ću Hajduk ostaviti iza ove sezone"

Protiv Rijeke na Poljudu vidjet ćemo bitno pomlađeni Hajduk u odnosu na posljednju Špacinu utakmicu s Istrom. Grbić na vratima, Tudor, Mikanović, Vlašić i Juranović u igri... Bio bi tu i Balić da nema problema s ozljedom. Sušić i Vršajević ne mogu na teren zbog kartona, a vratar Kalinić je također ozlijeđen. 

"Da je bilo po mom Grbić bi branio već protiv Vinogradara. Želim ostaviti čistu situaciju iza sebe i mlade igrače s iskustvom nastupanja u prvoj momčadi. Vlašića i Balića smatram svojim projektima, produžili smo im ugovore i oni su klupska budućnost, nemojte se iznenaditi ako vam Fran Tudor bude otkriće, a za mene je i Puljić pravi igrač"

Stopera bi protiv Rijeke mogao zaigrati Zoran Nižić. Maloča se očigledno više ne uklapa u momčad Hajduka. Danas i Vučević priznaje da njegove igre nisu na razini, što je općepoznato. U klubu se sa svakim prijelaznim rokom nadaju njegovog prodaji, no bez uspjeha. 

Maloča za Hajduk nastupa od 2007. godine. Odigrao je za splitski klub 227 utakmica. Odradio je i jedan neslavan nastup za reprezentaciju Hrvatske, kada je bivši izbornik Igor Štimac na Poljudu protiv Švicarske posložio momčad za "tiki-taku" i doživio bolan poraz. 

Nije nikakva tajna kako je veliki dio navjača ogorčen neuspjesima Gorana Vučevića na različitim ključnim funkcijama u Hajduku, koje usprkos tome i dalje obnaša već godinama, a posebno im nije leglo što je nakon debakla s Poklepovićem (kojeg je sam izabrao), upravo Vučević preuzeo klupu kako bi spasio sezonu, iako je u dosadašnje dvije trenerske gaže prvo bio loš, a zatim i katastrofalan.

S obzirom da to nisu osobite reference za dobivanje simpatija navijača pred odlučujuće utakmice u prvenstvu i kupu, Vučević se odlučio na populistički potez žrtvovanja igrača koji najviše iritira navijače, a to je bez sumnje Maloča. Naravno, on je odavno zaslužio u najmanju ruku oduzimanje kapetanske vrpce, ali sada je poslužio za jeftino skupljanje poena, dokazivanje Vučevićevog "oštrog kursa" i "uvođenja reda u momčadi."

Maloča je tako žrtvovan kako bi se Vučević dokazao kao autoritet, iako je prije samo pola godine, dok je novi/stari trener bio sportski direktor, potpisao produljenje ugovora.

Pročitajte više