Manchester još trese ludilo gradskog derbija: Zbog rasističkog tweeta Ferdinandu, uhićen 15-godišnjak

Foto: AFP

TIJEKOM nedjeljnog mančesterskog derbija, na Tweeter profilu Rija Ferdinanda, 15-godišnjak ostavio je rasisitički komentar, zbog kojeg je danas uhićen, izvjestila je policija u Manchesteru.

"Policija je u sklopu istrage oko rasističkog tweeta poslanog tijekom nedjeljnog gradskog derbija uhitila 15-godišnjaka zbog sumnje da je rasno remetio javni red i mir. Istragu smo pokrenuli nakon dojave o rasističkoj poruci adresiranoj prema jednom igraču Manchester Uniteda."

"Nakon što je priveden prekršajnom sucu, dječak je pušten na slobodu nakon što mu je određena i uplaćena jamčevina. Istraga se nastavlja" stoji na stranicama mančesterske policije.

Ovo je najnovije kršenje zakona vezano uz vatreni gradski derbi: Nakon utakmice još na stadionu uhićeno je devet navijača.

Traga se za huliganom koji je novčićem pogodio i raskrvario glavu Rija Ferdinanda, a osim kovanica i internet-rasista, branič Uniteda bio je i na meti navaijača Cityja koji je utrčao na teren želeći ga napasti dok je slavio pobjednički gol (3:2) Uniteda u sudačkoj nadoknadi, u čemu ga je spriječio golman Cityja Joe Hart.

Pročitajte više