Mandžukić dočekuje Modrića, Ancelotti priprema iznenađenje za Atletico?

Foto: Fotomontaža/Index

VEČERAS je na rasporedu prava poslastica za sve ljubitelje nogometa. Madridski Real kao prvak Europe stiže kod velikog izazivača i gradskog rivala Atletica u sklopu prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Repriza je to prošlogodišnjeg finala odigranog u Lisabonu, u kojem je Real nakon produžetaka slavio sa 4:1. U tom ludom finalu Real je gubio 1:0 sve do treće minute sudačke nadoknade kada je Modrić iz kornera preciznim projektilom poslužio Ramosa, koji je glavom zakucao loptu u mrežu za nastavak sna o desetom naslovu prvaka Europe. San je nakon nekoliko minuta postao realnost. Golovima Balea, Marcela i Ronalda kraljevski klub je slomio fanatičnu vojsku generala Diega Simeonea.

Tko se još sjeća krize? Modrić povezao redove Reala

Međutim, Real od tog 24. svibnja 2014. godine ne zna za pobjedu nad Atleticom. Carlo Ancelotti poručio je novinarima kako se uopće ne zamara podatkom da je njegova momčad u posljednjih šest susreta čak četiri puta izgubila od aktualnih prvaka Španjolske. Posljednji njihov dvoboj odigran u veljače ove godine završio je 4:0, a veliku ulogu u demoliranju "kraljeva" imao je Mario Mandžukić koji je upisao asistenciju i zabio gol. Ipak, tješe se navijači Reala, bilo je to prije nego što Ancelottiju na raspolaganje vratio Luka Modrić.


Hrvatski dirigent u kratkom je roku pohvatao sve konce i Real je ponovno postao stroj koji melje. Nakon poraza u "clasicu", Real je sve frustracije izliječio na sirotoj Granadi koja je primila devet komada, a pobjednički niz se nastavio protiv Raya i Eibara. Atleticu, pak, ne ide baš bajno u domaćem prvenstvu. Mandžo i ostatak društva kaskaju za vodećom Barcom devet bodova, ali navijači Atletica vjeruju kako njihova momčad može napraviti veliki rezultat u Ligi prvaka.

"Zbilja me ne zanimaju naši prijašnji ogledi. Razmišljam samo o ovom koji je pred nama. Real je vrhunska momčad u kojoj igraju pravi profesionalci. Divim se Ancelottiju koji je pravi gospodin, bez obzira izgubio ili pobijedio", rekao je Simeone.

Real u formaciji 4-4-2, Ronaldo i Benzema predvode napad?



Ancelotti je ponovio kako je Real u lovu na 11. titulu prvaka Europe.

"Mi zbilja nismo opsjednuti Atleticom, samo želimo u polufinale. Naš je san osvajanje Lige prvaka po 11 put u klupskoj povijesti. Zadovoljan sam što su mi gotovo svi igrači zdravi pred ovu vrlo važnu utakmicu. Ako želimo pobijediti, onda moramo igrati brzo, agresivno", rekao je Talijan.


Što se tiče sastava, neki španjolski mediji predviđaju da će Real zaigrati u standardnoj 4-3-3 formaciji s Modrićem, Kroosom i Jamesom u veznoj liniji. Marca, pak, predviđa da će Ancelotti za ovu utakmicu zaigrati u formaciji 4-4-2. Napad Reala, prema njihovoj projekciji, predvodit će Ronaldo i Benzema, dok bi se u vezni red povukao Bale.

Kod Atletica se ne očekuju velike promjene. Simeone je najavio povratak Mandžukića, koji bi u tandemu s Griezmannom trebao predvoditi napad Atletica.

Utakmica počinje u 20:45 sati.

Pročitajte više