Matić: Ulazak u utakmicu je bio neprepoznatljiv, brzo smo spušteni na zemlju

Foto: Hina

SPLIT je u četvrtom kolu Prve HNL uvjerljivo poražen na svom terenu od Rijeke. Bilo je 0:3, uz rani pogodak Leovca te još dva pogotka Kramarića u nastavku susreta. Dojam je kako su Splitovci platili danak napornim europskim iskušenjima i putovanjima u proteklih nekoliko tjedana.

"Nažalost nakon ovog povijesnog rezultata, vrlo brzo smo spušteni na zemlju. Ulazak u utakmicu je bio neprepoznatljiv. Bili smo previše neozbiljni i neodgovorni što nas je koštalo brzog rezultatskog zaostatka. Reakcija nakon tog gola je izostala, možda zbog tog umora kojeg smo stalno potencirali, a očekivali da se ipak neće toliko osjetiti", rekao je nakon susreta trener Splita Ivan Matić.
 
"Činjenica je da smo bili spori, slabo smo kreirali situacije u napadu, a u momentima kada smo gubili loptu, Rijeka je itekako opasno prijetila. Bili smo spremni na to, ali Rijeka je večeras bila kvalitetnija i čestitam im na pobjedi. Igračima nemam što zamjeriti", dodao je.
 
Gol Leovca već u prvoj minuti poremetio je uvelike planove Crvenih, priznaje to i Matić: "Mislim da je prije svega loš ulazak u utakmicu usmjerio cijeli njen tijek. Imali smo mi 90 minuta za okrenuti rezultat u našu korist, stvorili smo neke prilike, ali nismo ih znali iskoristit. Vraćali smo se do sada nekoliko puta, ali večeras je nedostajalo znanja i svježine protiv jedne ovako kvalitetne momčadi."
 
Prokomentirao je i izvedbe Dujmovića i Bellea, koji su na poluvremenu ostali u svlačionici: "Dujmoviću nemam što zamjeriti, pokušao je, ali niti su lopte išle brzo, niti precizno. Belle također nije ušao u utakmicu kako može. Umor je bio vidljiv kod jednog i kod drugog."
 
Također, u nedjeljnom derbiju debitirao je albanski napadač Sokol Cikalleshi. "Mogu biti zadovoljan. Pokazao je određene kvalitete poput brzine i udarca. Sigurno će nam donijeti pozitivne stvari prema naprijed", rekao je trener Splitovaca o njemu.

Pročitajte više