Mihajlović čestitao rođendan Štimcu: Nadam se da neće slaviti na najbolji način

Foto: Pedja Milosavljević / Cropix

HRVATSKA nogometna reprezentacija stigla je u Beograd gdje će u petak od 20:45 igrati uzvratnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Srbije.

Dok su pred Igorom Štimcem posljednja 24 sata za pripremu važne utakmice, srpski izbornik Siniša Mihalović koncentriran je na svoju momčad. Mihajlović je na press konferenciji čestitao i rođendan Igor Štimcu. Izbrornik sutra puni 46, a Siniša mu poručuje:

"Nadam se da ga neće proslaviti na najbolji mogući način"

"Znamo kako treba igrati, ne zanima nas kako će Hrvatska igrati. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti provesti u djelo ono što smo zamislili. Oni su osmi na svijetu, dobro poznajemo Mandžukića, Olića i Modrića, a i oni nas dobro znaju", rekao je Mihajlović dodavši:


"Ne smijemo ponoviti prvo poluvrijeme iz Zagreba. Vjerujem da će ishod ovaj put biti drugačiji".

Otkrio je kako Nemanja Matić, od kojeg se mnogo očekuje, na treninzima nije pokazao igru koju pruža u dresu Benfice. Mladog je napadača Mihajlović vratio u selekciju pred Hrvatsku nakon što je prvotno napustio "Orlove" zbog grijanja klupe.

"Malo je u grču, kao da je prvi put u reprezentaciji. Rekao sam mu da se opusti, da ne mora sam riješiti svaku utakmicu. Rekao sam igračima da ne budu opterećeni rezultatom već da igraju svoju igru", dodao je Mihajlović.

Uz izbornika se na press konferenciji pojavio i kapetan Branislav Ivanović, čiji će klupski trener Jose Mourinho, gledati utakmicu s tribina Marakane. Podsjećamo, Portugalac je gledao i susret Hrvatske i Makedonije na Maksimiru.

"Možemo mnogo napraviti za naš narod i to je motiv cijele ekipe. Čeka nas teška utakmica, ali spremni smo za nju. Izbornik zna mnogo o nogometu, ovo je težak posao, a on ga dobro radi. Hrvatima je ovo šansa da se vrate na prvo mjesto, ali mi smo motivirani, jedva čekamo da počne utakmica", rekao je Ivanović.

Pročitajte više