Milović i Stipica najavili Udinese: Ovo je nova prilika za nametnuti se Tudoru

Foto: Screenshot
 
S DVIJE pobjede ušao je Hajduk u nastavak sezone, a svojevrsnu nagradu igrači i navijači dobit će u utorak, kad na Poljud stiže Udinese. Prijateljskom utakmicom s Talijanima obilježava se 103. rođendan splitskog kluba i prilika je to za odmjeravanje snage s kvalitetnijim i skupljim suparnikom.
 
"Bez obzira što je u pitanju prijateljska utakmica to će biti veliki motiv za sve nas. Ovo je i nova prilika za nametnuti se treneru Igoru Tudoru. Ne znamo tko će igrati, jer nam trener još nije otkrio sastav, no Udinese stiže u dobar trenutak za lijepu predstavu nakon dvije prvenstvene pobjede", rekao je stoper Bijelih Goran Milović u najavi utakmice koja je na rasporedu u utorak u 17 sati.
 
Nije se moglo pobjeći od osvrta i na nedavni ogled protiv Hrvatskog dragovoljca, kad je Tudor tijekom predaha u svlačionici očito pogodio što treba reći igračima i izvući iz njih bolju igru nakon neuvjerljivog prvog poluvremena.
 
"Kritika je bila na mjestu, dobro nas je razdrmao u svlačionici, nakon toga 20 minuta je bilo odlično i riješili smo utakmicu. Moramo se potruditi da takvih kritika više ne bude. Nije problem samo veznog reda, svi mi utječemo na lošu partiju, dogodi se utakmica kada nema motivacije i kada se malo padne, nije opravdanje."
 
"Moramo raditi kao tim, jer nemamo ekstra igrača"
 
"Protiv Dragovoljca je to bila opomena, no protiv Osijeka smo npr. izgubili. Hajduk uvijek mora igrati kolektivno jer nemamo ekstra igrača koji sam može riješiti utakmicu, nego raditi kao tim, pa će uvijek jedan čovjek iskočiti, kao što je sada trenutno Pašalić", mišljenje je ove sezone nezamjenjivog Milovića.
 
Na konferenciji za novinare svoju dobru formu na startu proljeća prokomentirao je Dante Stipica, rezervni vratar koji je ozljedom Lovre Kalinića izbio u prvi plan. Iskoristio je priliku na odličan način, već obranjenim jedanaestercem u Parku mladeži pokupio je zasigurno simpatije i poštovanje splitske publike.
 
"Naporno treniraš, čekaš svojih pet minuta, i kada se to dogodi moraš biti potpuno spreman. To je život nogometnog vratara. Nije mi drago zbog ozljede Kalinića, ali na meni je da iskoristim ponuđenu priliku", izjavio je Stipica, koji proživljava možda i najljepše dane svoje karijere: "Veliki razlog mojih dobrih partija je plod dobre igre cijele ekipe."
 
Susret protiv Udinesea trebao bi mu donijeti više posla, no kao i svi u klubu, veseli se tom ispitu. "Čast je braniti, posebno ako bude igrao Antonio Di Natale. Naravno da postoji trema, no jedva čekaš da počne utakmica i nervozu pretočiš u koncentraciju", zaključak je mladog čuvara mreže.

Pročitajte više