Mirko Vučinić isprovocirao Bavarce: Nije dobro kad Crnogorac poziva na rat

Foto: AFP

RETORIKA koji Juventus koristi uoči uzvrata četvrtfinala Lige prvaka govori da se Talijani još nisu predali. 2:0 ima Bayern iz prve utakmice, golemi je favorit, ali u Torino nije otputovao opušteno. Trener Juventusa poželio im ne dobrodošlicu u pakao, a Mirko Vučinić koji se zagrijao sjajnom predstavom protiv Pescare dok je Conte odmarao većinu ključnih igrača, poručio je Bavarcima da će utakmicu pretvoriti u rat.

"Borit ćemo se do posljednjeg daha", dodao je crnogorski napadač i iziritirao predsjednika Bayerna Karla-Heinza Rummeniggea.

Prije polaska za Italiju, Rummenigge se osvrnuo na Vučinićev rječnik koji smatra potpuno neprikladnim.

"Ne volim kada se nogomet uopće spominje u kontekstu rata. Posebno kada to dolazi od igrača iz Crne Gore", kaže Rummenigge.

Ne shvaćamo zašto bi drugačije zvučalo da je na rat pozvao primjerice Nijemac, ali Rummenigge je smjestio Balkan gdje jest, što je Vučinić napravio odavno; slaveći pogodak mladoj hrvatskoj reprezentaciji "pucanjem" iz automata po publici.

Bayern je favorit samo 51 posto

Predsjednik je opomenuo i Franza Beckenbauera, legendu i počasnog predsjednika Bayerna, i to zato jer je Gianluigiju Buffonu nakon prve utakmice poručio da je vrijeme za mirovinu.

"Riječ je o svjetskom prvaku, višestrukom prvaku Italije. I sam Beckenbauer priznao mi je kasnije da izbor riječi nije bio najsretniji"

Utakmica je na rasporedu od 20.45, a mnogi stručnjaci slažu se da Bayer mora biti na oprezu.

"Favoriti su samo 51 posto. Ako Juventus povede 1:0, Bayern čeka teški strah", rekao je Giovanni Trapattoni, Talijan koji je sjedio na klupi Bayerna.

Pročitajte više