Mirotić se ispričao zbog trganja srpske zastave: "Ja volim Srbiju"

Screenshot (Youtube)

NIKOLA MIROTIĆ, španjolski reprezentativac rođen u Podgorici, izazvao je skandal na Eurobasketu u Berlinu kada je rasparao zastavu Srbije.
 
Mirotić je vidno nervozan, nakon poraza od Italije, krenuo prema svlačionici kad su ga navijači s tribina dočekali sa srpskom zastavom, s očitom namjerom da mu njome zasmetaju. Reprezentativac Španjolske, koja je ranije na prvenstvu izgubila od Srbije, rasparao je zastavu.
 

 
Najprije se putem Twittera ispričao Srbima, zatim je u Berlinu isto napravio i sa srpskim košarkaškim reprezentativcima, a potom je stao i pred srpske novinare.
 
"Krivo mi je što se ovo dogodilo, žao mi je. U tom trenutku nisam ni znao da je to srpska zastava, čak nisam ni znao da je to uopće zastava. Kada izgubiš utakmicu spustiš glavu, a onda sam odjednom vidio da mi je nešto na glavi i odlučio to skinuti sa sebe", rekao je Mirotić i dodao:
 
"Tek tada sam vidio da je u pitanju srpska zastava. Jako mi je krivo zbog toga, posebno što je u pitanju Srbija jer ja Srbiju volim i poštujem", izjavio je 24-godišnji košarkaš Chicago Bullsa i zaključio:
 
"Poštujem sve nacije, sve države. Ispričavam se svima koji su se osjetili povrijeđenim mojim potezom - igračima Srbije, navijačima, gledateljima. Znam da taj potez nije bio lijep, ali znajte i da nije bio namjeran."
 

Pročitajte više