Najbolji od najboljih: Čeka nas spektakl u četvrtfinalu Lige prvaka!

Foto: Guliver Images/Getty Images

BAYERN, Borussia Dortmund, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Chelsea, Manchester United i PSG, ovo su klubovi koji su izborili svoje mjesto među osam najboljih u Ligi prvaka. Kada pogledate imena tih klubova, odmah će vam biti jasno da je ova sezona Lige prvaka jedna od najjačih i najboljih u posljednjih nekoliko godina.

U ovom elitnom krugu za polufinale borit će se klubovi koji u domaćem prvenstvu vode glavnu riječ. Primjerice, Bayern i Borussia drže dvije vodeće pozicije u Bundesligi. Real, Barca i Atletico najbolji su klubovi što u ovom trenutku Primera može ponuditi, a tu je i PSG koji u Le Championatu nezaustavljivo grabi prema obrani titule prvaka Francuske. U ovom društvu malo odskače, barem po pitanju rezultata u domaćem prvenstvu, Manchester United koji s Davidom Moyesom na čelu proživljava jednu od najtežih kriza u klupskoj povijesti, ali zato tu je Chelsea koji je trenutačno vodeća momčad Premiershipa.

Isto tako, valja naglasiti da su svi ovi klubovi koji su dogurali do četvrtfinala ujedno bili i prvoplasirani u svojim skupinama na početku natjecanja, što samo ide u prilog tezi kako će ovo biti jedno od najjačih četvrtfinala u posljednjih nekoliko godina, bez obzira na parove.

Finale prije finala: Real na Bayern, Mandžo protiv Modrića!

Kad smo kod parova, svakako bi najzanimljivije bilo vidjeti okršaj Reala i Bayerna, što za nas znači da će jedan od hrvatskih reprezentativaca, Luka Modrić u Realu ili Mario Mandžukić u Bayernu, ranije završiti s natjecanjem u Ligi prvaka ove sezone. Dakako, u ovom četvrtfinalu gledat ćemo najjača nogometna imena koja igraju u Europi; Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Robert Lewandowski, Franck Ribery, Lionel Messi, Diego Costa, Samuel Eto'o, Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimović, a svi oni samo su garancija da nas čeka spektakl.


Četvrtfinalisti Lige prvaka, sezona 2013./2014.:

Bayern (aktualni prvak)
Borussia Dortmund (aktualni viceprvak)
Real Madrid
Barcelona
Atletico Madrid
Chelsea
Manchester United
PSG

Ždrijeb je na rasporedu u petak u 12 sati.

Priključite se raspravi na našem Facebooku i odgovorite nam: "Koji bi po vašem mišljenju bili najzanimljiviji parovi i za koga mislite da će sigurno ući u polufinale?" 

 

Pročitajte više