Nova "svraka" Sissoko s dva gola presudio Chelseaju, Everton golijadom do boda protiv Ville

Foto: AFP

IZNENAĐENJE je u 25. kolu Premiershipa priredio Newcastle pobjedom nad Chelseajem 3:2!

Nakon dva remija u posljednje tri utakmice, sa slabašnima Readingom i Southamptonom, Chelsea je lošu seriju nastavio porazom u gostima kod preporođenih "svraka". Alan Pardew je u zimskom prijelaznom roku nastavio puniti svoju svlačionicu francusko-afričkim internacionalcima, trenutno u ekipi ima čak 70 posto stranaca. Prvi je eksplodirao Moussa Sissoko, zimsko pojačanje iz Toulousea, koji je s dva gola presudio Chelseaju.

Gutierrez je u 41. minuti zabio za vodstvo Newcastlea, Lampard je nakon deset minuta igre u drugom dijelu izjednačio, a Mata na asistenciju Torresa u 61. donio preokret gostima. U 68. je Sissoko zabio za 2:2, a onda u posljednjoj minuti na dodavanje Santona zabio za konačnu pobjedu.



Arsenal je jedva probio čvrsti Stoke City i na kraju minimalno slavio pogotkom Lukasa Podolskog u 78. minuti.

"Topnici" su stigli na bod od Evertona koji je na petom mjestu nakon remija s Aston Villom u kojem je palo čak šest golova.

Fellaini spasio Everton, Jelavić igrao posljednjih 25 minuta

Uzbudljivu utakmicu bolje su otvorili gosti iz Birminghama i golom Bentekea poveli nakon manje od dvije minute igre. Rani gol najavio je otvoreni susret i već u 21. minuti Everton je izjednačio preko Anichebea, a Agbonlahor u 24. vratio vodstvo Villi. Benteke je u 61. minuti zabio za 1:3, a David Moyer shvatio je da mora ići na sve ili ništa.


S klupe su u 65. minuti ušli Nikica Jelavić i Bryan Oviedo, a samo četiri minute kasnije Eveton je došao do gola. Marouane Fellaini smanjio je na 2:3, a onda u posljednjoj minuti, trećoj sudačke nadoknade, zabio za vrijedan bod.

Reading je upisao već treću pobjedu u posljednje četiri utakmice, a u prošlom kolu uzeli su i bod Chelseaju. Danas su sa 2:1 svladali Sunderland, a oba gola za domaće zabio je malijski veznjak Jimmy Kebe u 7. i 85. minuti. Gardner je iz penala ublažio poraz u 29. minuti.

West Ham je s minimalnih 1:0 pobijedio Swansea, a jedini gol zabio je Andy Carroll u 77. minuti utakmice.

Wigan i Southampton podijelili su bodove nakon remija 2:2.

Premiership, 25. kolo:
 
Arsenal - Stoke 1:0
Everton - Aston Villa 3:3
Newcastle - Chelsea 3:2
Reading - Sunderland 2:1
West Ham - Swansea 1:0
Wigan - Southampton 2:2

Pročitajte više