Osijek u Kranjčevićevoj pobjegao s dna: Jonjić s dva pogotka srušio Medićevu momčad

Foto: Hina

OSIJEK je protiv Zagreba na stadionu u Kranjčevićevoj upisao prvu prvenstvenu pobjedu u sezoni. Junak gostiju bio je stoper Matej Jonjić, strijelac oba pogotka u slavlju 2:1.

Počelo je standardnim ispitivanjem snaga, bez jačeg tempa i otvaranja neke od momčadi, a prvi je iz slobodnog udarca zaprijetio Stepčić. I onda je bez neke posebne igre u 16. minuti Osijek poveo.

Jonjić je bio najviši u skoku nakon ubačaja iz kornera i glavom pogodio nebranjeni lijevi dio mreže mladog Livakovića.

Vodstvo gostiju trajalo je 14 minuta, sudac je nakon prekršaja Jonjića na rubu kaznenog prostora, ali ipak s vanjske strane, dosudio kazneni udarac, a siguran izvođač udarcem u donji lijevi kut bio je Josip Jurendić.

U 44. minuti Štiglec je imao priliku za preokret, no prebacio je i gostujućeg vratara i cijela vrata, a u nastavku nije bilo većih uzbuđenja u većem dijelu susreta, sve do samog kraja.

Škorić je tada probio po lijevoj strani, pronašao samog Jonjića u sredini, a on je sa 6-7 metara nogom drugi put danas matirao Livakovića.

Osijek je tako došao na četiri osvojena boda i izbio na šestu poziciju, a s istim učinkom Zagreb je zbog bolje gol razlike jedno mjesto bolje plasiran.

 

Pročitajte više