Overeem: Vraćam se za devet mjeseci i svejedno uzimam pojas!

BIVŠI izazivač za titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji, Alistair Overeem, progovorio je u svojem dokumentarcu i otkrio mišljenje o Atletskoj komisiji, kao i o namjeri da se što prije vrati u kavez.

Alistair Overeem jučer je objavio najnoviji nastavak svog dokumentarca Reem u kojem se mogu pratiti događaji oko konferencije nakon koje je i testiran, ali možete vidjeti i što se sve događalo nakon toga i vodilo ka suspenziji u trajanju od devet mjeseci zbog dopinga.

“Imam iznimno poštovanje prema Atletskoj komisiji i poštujem njihovu odluku. Pokazali su se gospodom i damama i imali su mnogo razumijevanja za cijelu situaciju. Neće me biti devet mjeseci, ali smatram se pametnim čovjekom. Ovo će me učiniti još jačim, nastavit ću trenirati i vratit ću se za devet mjeseci. Svejedno ću uzeti taj pojas”, najavio je Overeem.

Overeem se i dalje drži svoje priče da je u cijeloj ovoj situaciji zapravo ispao žrtva nekompetentnog doktora koji ga nije obavijesti kakve mu je lijekove točno propisao da uzima, no Atletska komisija mu u to ipak nije povjerovala te mu je onemogućila da se ove subote bori protiv Juniora dos Santosa u Las Vegasu.

Cijeli dokumentarac pogledajte na ovom linku.

Da bi spasio sport, UFC kreće s testiranjem na doping

U isto vrijeme UFC je najavio puno strožu kontrolu svojih boraca kad je u pitanju doping, Dana White očito ne želi da mu se dogodi novi slučaj Overeem te najavljauje rat svim borcima koji uzimaju ilegalne supstance kako bi poboljšali svoje performanse.

UFC 146 zasigurno će ostati posebno istaknut u povijesti najjače MMA organizacije na svijetu. Osim što priredba plijeni svoju pažnju sjajnim fight cardom, donijela je i iznimno mnogo problema Dani Whiteu i njegovim suradnicima.

Otkad su objavili prvu verziju fight carda, svaka borba je morala doživjeti određenu promjenu iz raznih razloga, a prvenstveno zbog brojnih ozljeda. Sve je krenulo naopako Overeemovim padom na doping testu i njegovom suspenzijom koja mu je onemogućila borbu protiv Dos Santosa koja bi organizaciji zasigurno donijela desetke milijuna dolara od PPV-a.

Taj događaj je također i potaknuo UFC na znatno veću kontrolu svojih boraca te su odlučili objaviti rat svima koji koriste ilegalne susptance. Cilj je ovog puta spasiti MMA čiji bi napredak i probitak na glavnu scenu mogao biti znatno usporen ukoliko se nastave slični skandali.

Dosad su UFC-ovi borci bili testirani prilikom potpisivanja ugovora te povremeno i nasumično od strane Atletske komisije, a sada će to u režiji UFC-a postati znatno češće.

“Steroidi i ostale ilegalne supstance za poboljšavanje performansi utječu na cijeli sport. Treba spriječiti sam početak uzimanja tih sredstava, jer nakon toga dečki se mijenjaju. Problem kod Overeema je što sam sjeo sam s njime u prostoriji i popričao. Htio sam mu vjerovati. Prije svoje prve borbe za nas rekao mi je: Dana, ja sam najtestiraniji čovjek na svijetu. No, prosjek nije loš. Tu i tamo borac ili dva ispadnu pozitivni”, rekao je Dana.

Novinar LA Timesa upitao ga je o mogućim češćim testiranjima. “Da, radit ćemo vlastita testiranja, naručivat ćemo borce u laboratorije, upravo to sređujemo. Moramo spasiti sport, ne mogu se boriti uzimajući te supstance.”

Pročitajte više