Pahor će zbog uspjeha slovenskih hokejaša "10 sati klizati na ledu"

Screenshot: YouTube

POSLOVIČNI entuzijazam slovenskog predsjednika Boruta Pahora u promicanju sporta ima svoje pristaše, ali i protivnike koji su sarkastičnim primjedbama dočekali njegovo "obećanje" da će zbog sportskih uspjeha slovenskih reprezentativaca u Sočiju i sam 10 sati klizati na ledu.

Nakon što su slovenski hokejaši u dvoboju s ruskom reprezentacijom izgubili, ali i neočekivano dali dva gola, Pahor je na svom profilu na Twitteru napisao da će za svaki slovenski gol na olimpijskom turniru osobno klizati na ledu jedan sat. Sada, kad su hokejaši završili turnir s deset danih golova, u medijima se opet pojavljuju ocjene da Pahor sportske priredbe i uspjehe slovenskih sportaša koristi za osobnu promociju i "populizam", kao prije nekoliko godina kad je nogometnim reprezentativcima nakon jedne pobjede i plasmana na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi kao predsjednik tadašnje vlade "glancao kopačke".

Ljubljanski "Dnevnik" u četvrtak s dosta ironije navodi da je i slovenski predsjednik Pahor u Sočiju imao "uspješan nastup" iako su njegovu najavu nagradnog klizanja mediji najavili u rubrikama u kojima pišu o estradnim zvijezdama. Neki medijski komentatori navode da je upitno koliko je Pahorovo mahanje slovenskom zastavom na sportskim borilištima protokolarno korektno, a koliko pretjeran znak euforičnog raspoloženja što ne priliči predsjedniku države.

Pahor je najprije otkazao odlazak na otvaranje zimskih olimpijskih igara u Sočiju zbog prirodne katastrofe u zemlji izazvane snijegom i ledom, ali se kasnije ipak odlučio na sportskim borilištima podržati slovenske sportaše koji su i Sočiju zabilježili izvanredne uspjehe i osvojili do sada najveći broj medalja na nekim olimpijskim igrama uopće.

Pročitajte više