Pandev podigao navijače na noge: "U Skopju će pasti i Hrvatska i Srbija!"

MAKEDONIJA je nakon dvije odigrane utakmice na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. odmah proglašena jednim od najugodnijih iznenađenja.

Makedonci su takav status zaslužili odličnom igrom protiv Hrvatske na Maksimiru. Iako su na kraju poraženi s 1:0 golom Nikice Jelavića, igrače Čede Janevskog greda je spriječila da prvi povedu kada je Pandev sjajnim udarcem iz daljine svladao Pletikosu. Do posljednjeg zvižduka su se borili za toliko željeni bod, ali do njega su došli tek u drugoj utakmici, u Škotskoj.

Makedonija je izborila 1:1 čvrstom igrom i pogotkom iz zaleđa te najavila kako će biti tvrd orah za svakoga, a tek trebaju odigrati prvu utakmicu pred svojim navijačima.

Goran Pandev jedva čeka početak listopada i priliku za revanš s Hrvatskom. Na svom je Facebook profilu napisao:

"Igrali smo dobro, stvarali smo prilike i uzeli jedan bod sa dva teška gostovanja kod Hrvatske i Škoptske. Nadam se da ćemo imati više sreće i jednaku želju za pobjedom i u drugim utakmicama. Uz naše navijače, našeg 12. igrača, past će i favoriti Hrvatska i Srbija! Naprijed Makedonija!"

Popularni napadač izazvao je oduševljenje njegovih fanova i makedonskih navijača koji su odmah odgovorili porukama podrške te najavili paklenu atmosferu na stadionu Filipa II. u sljedećim utakmicama.

Toshack: Znao sam da će Hrvati i Škoti biti slabi u rujnu, zato sam ih želio na početku ciklusa

Bivši izbornik Makedonije John Toshack, koji je s klupe "pobjegao" ovog ljeta, pratio je prve dvije utamice svoje bivše momčadi.

"Vrlo sam zadovoljan onime što sam vidio. Znao sam da Škoti uvijek igraju loše u rujnu i da će Hrvati biti umorni od pustolovine na Euru. Zato sam osigurao da s njima igramo u prva dva kola", rekao je Toshack.

"Makedonija je bila bolja od Škotskem, šteta što nisu pobijedili. Nisam bio zadovoljan brojem žutih kartona, toliko igrača ih je zaradilo, a sve zbog nediscipline. Ako ih zarade još, morat će propustiti sljedeće utakmice. Potpuno nepotrebno", dodao je Velšanin poručivši svom nasljedniku Janevskom da poradi na disciplini igrača.

Pročitajte više