Pavić: Napokon smo odigrali onako kako znamo i zasluženo osvojili svjetsku broncu

Foto: Guliver Image/Getty Images

BARAKUDE se u Hrvatsku vraćaju s broncom. Hrvatski vaterpolisti u borbi za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Barceloni svladali su Italiju 10:8. Da nije bilo grčkog sudačkog para koji je tijekom utakmice, a posebno u trećoj četvrtini, napravio veliki broj pogrešaka, razlika je mogla biti i veća.

Nakon što je izludio Talijane svojim bravurama u bazenu i ne baš prospavane noći Media servisu se javio vratar reprezentacije i zagrebačke Mladosti, Josip Pavić...

"Odlična utakmica s naše strane. Napokon smo odigrali onako kako znamo i zasluženo osvojili broncu", rekao je Pavić dodavši da je polufinalni poraz protiv Mađarske bila jedina crna točka na prvenstvu.

"Ne valja se okretati i žaliti za onim što je bilo. Činjenica je da smo igrali puno bolje protiv Italije nego protiv Mađarske, ali isto tako se ne možemo požaliti jer su i Talijani i Mađari stvarno odličnn protivnici"

Zlato je osvojila Mađarska koja svladala Crnu Goru.

"Zasluženo. Mađari su taman za jedan gol bili bolji i protiv nas i protiv Crne Gore. Svaka im čast, čestitam im još jednom. Bili su bolji ovaj turnir i na nama je da se potrudimo skinuti ih s trona"

Barakude su na prvenstvo nako zlata na OI u Londonu stigle sa šest novih igrača. Za očekivati je bilo da će ovaj turnir biti uigravanje i stjecanje iskustva za neka druga natjecanja. No izabranici izbornika Ivice Tucka pokazali su da i ovako pomlađeni mogu biti u vrhu svjetskog vaterpola.

"Realno je bilo za očekivati da se borimo i jedva uzmemo medalju, a mi smo je uzeli i to glatko. Svaka čast svim mojim suigračima i nadam se da ćemo taj niz nastaviti i dalje"

Pročitajte više