Pobuna u Realu: Nakon Kroosove ucjene, pola igrača traži nove ugovore

Foto: Guliver Image/Getty Images

DUPLO veća plaća koju je dobio Nijemac nakon što je došao s ponudama engleskih bogataša, pokrenula je bunu u Realu.
 
Nije tajna da je Realova svlačionica sajam pregolemih taština. Biti trener ili predsjednik kraljevskog kluba velika je čast, dokaz da si u svom poslu dosegnuo sam vrh, međutim, držati na okupu sve te silne razmažene zvjezdice i paziti da iz bilo kojeg razloga netko od njih svojim iščašenim ponašanjem ne pokrene lavinu u svlačionici, nevjerojatno je težak posao.
 
Trener kraljeva Zinedine Zidane to jako dobro zna. Unatoč tome što je kao igrač bio jedan od najvećih svih vremena, pa na koncu, i igračka je legenda Reala (ako ništa drugo onda zbog ONOG čudesnog voleja na Hampden Parku u finalu Lige prvaka protiv Bayera), Francuzu je jasno da ako mu se dogodi još koji rezultatski podbačaj (Real ima čak četiri remija u nizu) da će postati bivši. 
 

Također, Zidane je na svojoj koži iskusio što znači kad udariš po egu najvećih zvijezda u Realu, pa je tako ispad prve violine kluba s Bernabea Cristiana Ronalda, nakon što se Zizou, zamislite samo, usudio iz igre izvaditi Portugalca 15 minuta prije kraja utakmice protiv Las Palmasa, postao hit na društvenim mrežama i tema koja je zabavljala nogometnu javnost danima. Naravno, koliko god veliko ime bio, Zidane je ipak ''samo'' trener Reala, dakle, potrošna roba, a Ronaldo je taj koji donosi trofeje i puni blagajnu kluba i jasno je bilo da će se zbog svog ''propusta'' Zidane morati posuti pepelom i zatvoriti oba oka na ispad egocentričnog Portugalca te praviti se da se nije ništa bitno dogodilo. Štoviše, Zidane je čak dao izjavu kako je super što je Ronaldo malo uznemiren jer da na taj način samo pokazuje kako mu je stalo do momčadi. U Realu autoritet trenera ionako nema neku veliku vrijednost, a nažalost, čak je i veliki Zizou to morao shvatiti na poprilično jadan i ružan način.
 
No, jednako tako nije lako biti ni predsjednik najtrofejnijeg kluba svih vremena. Jer, dobije li jedan igrač samo euro više od nekog drugog, lako može otići sve u vražju mater, a smiriti ''nemire'' u kraljevskoj svlačionici može jedino ako otvori novčanik i potroši nešto novca. Zapravo, puno novca, jako puno novca. 
 
Prema pisanju španjolskih medija upravo se to dogodilo prije nekoliko dana kad je Real ponudio novi i znatno bogatiji ugovor Toniju Kroosu. Kroos je imao važeći ugovor još pune četiri godine, no potpisao je novi do 2022., koji mu garantira gotovo dvostruko veća primanja, pa će Nijemac tako umjesto dosadašnjih 11 zarađivati godišnje nevjerojatnih 20 milijuna eura bruto.
 
Florentino Perez uobičajeno produžuje ugovore s igračima dvije godine prije isteka, ali s njemačkim veznjakom napravio je iznimku, koja je navodno izazvala pravu pobunu u svlačionici na Bernabeu.
 
Španjolski mediji su saznali da je Kroosov menadžer Volker Struth postavio ultimatum pred Pereza i jasno mu je rekao:
 
''Gledaj, na stolu imamo prebogate ponude Uniteda, Cityja i Chelseaja. Ne želimo se cjenkati. Ako ne platiš što tražimo, odlazimo.''
 
Perez, koji inače i nije baš poznat kao predsjednik koji olako pristaje na ucjene, ovaj put je ostao stjeran u kut i Nijemcu, koji je u Realu samo dvije sezone, ponudio je ista primanja koja ima i kapetan Sergio Ramos.
 
Naravno, dogodio se domino efekt i na valu nezadovoljstva, jala i zavisti, pola momčadi je došlo pred Pereza sa istim zahtjevom kao i Kroos: 
 
''Ili ćeš mi produžiti ugovor i ponuditi više novca ili odlazim.''
 
Već tjednima pa i mjesecima spekulira se kako je Ronaldo sve dogovorio s Perezom, no službena objava nikako da se dogodi. Ipak, kako danas pišu španjolski mediji, konkretnije ''Football Espana'' izvjesno je da će ovih dana, točnije kroz sljedeća dva tjedna Perez ponuditi nove ugovore svojim ključnim igračima: Ronaldu, Baleu i Modriću.
 
No, prvo veliko ime koje se ''doživotno'' vezalo za Real je Pepe. Sjajni portugalski stoper i vjerojatno ključan čovjek u trijumfu Portugala na Euru u Francuskoj danas je potpisao novi ugovor, koji će ga za Madrid vezati do 2018. Kako Portugalac ima 33 godine, a jasno je dao do znanja da uživa u Madridu, novi ugovor gotovo pa izvjesno znači da karijeru namjerava završiti baš u Realu.
 
Jednako kao što će to biti slučaj s Modrićem i Ronaldom, ako potpišu nove višegodišnje ugovore. Španjolci pišu kako je to već gotova stvar, pa nema druge nego da im vjerujemo.
 

Pročitajte više