Policija istražuje tvrtku Blatterovog nećaka zbog preprodaje ulaznica za SP

Foto: Guliver Image/Getty Images

BRAZILSKA policija uhitila je jedanaest osoba optuženih za ilegalnu preprodaju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo, a istražuje i tvrtku nećaka Seppa Blattera, predsjednika FIFA-e.

Policija tvrdi da su uhićeni dobivali ulaznice namijenjene sponzorima, nevladinim organizacijama i nogometnim reprezentacijama.

"Istražujemo tko je FIFA-in visoko pozicionirani dužnosnik koji opskrbljuje tržište", otkrio je Vicente Barroso, glavni policijski istražitelj.

Policija je uhitila Alžirca Mohamadoua Laminea Fofanu, za kojeg tvrdi da je imao kontakt s dužnosnicima FIFA-e. Snimljeno je ukupno 60 tisuća minuta telefonskih razgovora Fofane na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku.

Barroso je otkrio kako je Fofana razgovarao s ljudima za koje se sumnja da su povezani s FIFA-om ili tvrtkom Match, koja ima pravo na prodaju ulaznica.

Zanimljivo, jedan od vlasnika Matcha je Philippe Blatter, nećak predsjednika FIFA-e.

"Uhićeni su ljudi na ulici, a sljedeći korak je da utvrdimo tko je u FIFA-i ili u Matchu uključen u preprodaju ulaznica", poručila je brazilska policija na čije pozive i e-mail poruke Philippe Blatter zasad ne odgovara.

Pročitajte više