Policija oduzela hajdukovcu 85 drvenih palica, četiri metalne šipke, baklje i rakete

Foto: PU varaždinska, Index

JUČER je u Jalkovcu odigrana prijateljska utakmica između domaćin Varteksa i Hajduka, a prema službenim podacima koje je objavila varaždinska policija susret je pratilo oko 1500 gledatelja.

Navijači Hajduka iz kaveza naručivali kobasice i pivo, policija ih pratila i do toaleta

Policija je vršila temeljitu pretragu gostujućih navijača koji su bili smješteni u posebnom kavezu, a pripadnici interventne policije pratili su navijače Hajduka i do toaleta, jer im je kretanje oko terena bilo ograničeno. Bilo je tu i komičnih situacija, prvenstveno kada su navijači Hajduka naručivali kobasice, koje su im onda uslužni domaćini nosili do "kaveza", a nama je zapelo za oko da se navijačima, pred policijom, točio alkohol. Ipak, sve je proteklo u najboljem redu i većih incidenata nije bilo. Policija je privela pet osoba zbog prekršaja prema Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

"Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske su u 14 sati na autocesti A4 Varaždin-Zagreb u pravcu Varaždina zaustavili vozilo splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak. Policijskim pregledom vozila uočeno je da isti prevozi pirotehnička i druga sredstva pogodna za nanošenja ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja. U vozilu se nalazilo 17 komada signalnih raketa, 9 komada signalnih baklji, 85 komada drvenih palica dužine 60 cm, 4 metalne šipke dužine 30 centimetara i jedan višežilni električni kabel dužine 30 centimetara. Osumnjičeni je priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje", priopćili su iz policije.



Navijačima Hajduka ovakav arsenal vjerojatno nije trebao za miroljubive domaćine, koji su ih čak ugostili u svojim domovima, no uoči utakmice mogle su se čuti priče o mogućem bliskom susretu s Armadom, koja je isti dan gostovala na Stanovima u Zadru.

Pročitajte više