Potvrđeno je: Cibona odustala od Eurolige!

Foto: Hina

ONO što se proteklih dana najavljivalo u srijedu je dobilo i službenu potvrdu. Cibona je potvrdila da odustaje od nastupa u Euroligi, a tek će se vidjeti što ta odluka znači za budućnost ovog zagrebačkog kluba.

Cibona se oglasila priopćenjem, kojeg prenosimo u cijelosti:

"Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u natjecanju Eurolige sljedeće košarkaške sezone.

Nažalost, realnost je takva da Klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi."

Cibona, naime, ne može dobiti licencu za nastup u Euroligi dok ne riješi financijske probleme, dugove koje ima prema bivšim i nekim sadašnjim igračima.

Ovakvim raspletom Crvenoj zvezdi su se otvorila vrata tog natjecanja, dok priča nije zaključena niti za Partizan. "U ovom slučaju Crvena zvezda ide izravno u Euroligu, a Partizan najvjerojatnije u kvalifikacije", rekao je za beogradsku televiziju Roman Lisac, generalni direktor ABA lige.

 

Pročitajte više