Predsjednik Bešiktaša potvrdio Bilićev odlazak, Slaven čeka poziv West Hama

Foto: Hina

"TREBA li Slaven Bilić ostati u Bešiktašu?", pitanje je koje je u svojoj anketi postavio turski Fanatik, a oko 17 tisuća čitatelja tog portala, odnosno njih 68 posto, odgovorilo je - da. Međutim, malo tko još vjeruje da će se bivši izbornik hrvatske reprezentacije zadržati u Turskoj, pogotovo ako se uzme u obzir da je jedan od favorita za klupu West Hama.

Turski divovi žele rumunjskog stručnjaka

I dok Englezi uvjeravaju kako je Bilićev povratak na Otok sigurna stvar, turski mediji bave se njegovim nasljednikom. Predsjednik Bešiktaša Fikret Orman potvrdio je za Hurriyet kako će Bilić na kraju sezone napustiti klub.

"Rastat ćemo se u dobrim odnosima. Naš novi trener bit će pravi stručnjak čiju reputaciju nitko ne može osporiti. On će biti arhitekt naše budućnosti i vjerujemo da ćemo uz njega ostvariti sjajne uspjehe na našem novom stadionu", poručio je Orman.

Turci, pak, otkrivaju kako uprava Bešiktaša želi vratiti Mirceu Lucescua, koji na kraju sezone napušta Šahtar u kojem je proveo 11 godina. Njegov ugovor s ukrajinskim divom traje do 30. lipnja, a Lucescu nije htio odgovoriti hoće li se vratiti u Tursku. Navodno na stolu ima ponudu Bešiktaša, ali i Galatasarayja kojeg je vodio od 2000. do 2002. godine. 

"Turska? Nemam vremena za razgovor o tome", poručio je Lucescu znatiželjnim turskim novinarima.

Bilić umjesto Sama Allardycea

West Ham nema namjeru produljiti ugovor s Samom Allardyceom, javlja Guardian, a Englezi tvrde kako u klubu razmišljaju i o bivšem treneru Evertona i Manchester Uniteda, Davidu Moyesu. Međutim, Moyes je zadovoljan u Real Sociedadu i naglasio je prije nekoliko mjeseci kako planira ostati u Španjolskoj. To je, naravno, odlična vijest za hrvatskog stručnjaka koji od početka svoje trenerske karijere cilja na Premiership.

Bilić je, podsjećamo, trenersku karijeru započeo u Hajduku. Godine 2004. postao je izbornik U21 reprezentacije, a nakon SP-a 2006. godine HNS je objavio vijest kako će Bilić preuzeti A selekciju.

Nane je vodio Hrvatsku sve do 2012. godine, kada je prihvatio poziv iz moskovskog Lokomotiva. U Rusiji se nije baš proslavio pa je nakon jedne sezone otišao u Tursku.

Pročitajte više