Premierligaši konačno prolaze niželigaše u FA Kupu: Arsenal, West Ham i Villa u osmini finala

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER UNITED odigrao je tek "nulu" kod četvrtoligaša Cambridgea, prvak Manchester City ispao od drugoligaša Middlesbougha, Chelsea od trećeligaša Bradforda, dok Liverpool također mora igrati još jednu utakmicu nakon što na svom terenu nije uspio pobijediti drugoligaša Boltona.

Dodamo li tome da je trećeplasirani prvoligaš Southampton također ispao iz FA Kupa porazom na svom terenu, kao da je drugoligaš Blackburn izbacio solidnog prvoligaša Swanseaja, 4. kolo legendarnog natjecanja može se nazvati "pomorom favorita".

Ali, danas su Arsenal, West Ham i Aston Villa osvjetlali obraz najbogatije nacionalne lige u nogometnom svijetu i plasman u osminu finala FA kupa izborili preko niželigaša.

Arsenal je na gostovanju pobijedio drugoligaša Brighton and Hove Albion 3:2. Vodio je 2:0 i 3:1, ali domaćini su pružili sjajan otpor klubu iz vrha Premiershipa, kojeg je pet minuta prije kraja spašavao sudac Michael Oliver, koji kod 2:3 nije dosudio jedanaesterac nakon što je branič Arsenala Calum Chambers igrao rukom u kaznenom prostoru.

Golove za Arsenal zabili su Theo Walcott (2. minuta), Mesut Ozil (24) i Tomas Rosicky (59), dok su strijelci za Brighton bili Chris O'Grady (50) i Sam Baldock (75).

West Ham na svom terenu dugo nije mogao slomiti trećeligaša Bristol Cityja, ali Diafra Sakho ipak je uspio poentirati u 81. minuti.

Aston Villa na svom terenu pobijedila je vodećeg drugoligaša Bournemoutha 2:1. Carles Gil u 51. i Andreas Weimann u 71. bili su strijelci za Villu, a u trećoj minuti sudačke nadoknade za goste je zabio Callum Wilson.

Pročitajte više