Prva gostujuća pobjeda: Medvjedi u produžecima srušili Dinamo!

Foto: Hina

NAKON briljantne serije u Zagrebu, hokejaši Medveščaka pobjeđuju i u gostima. Jonathan Cheechoo je još jednim pogotkom donio zasluženo slavlje u Minsku, Medvjedi su u produžetku slavili s 3:2.

Barry Brust je ostao bez rekorda nakon sedme minute u Minsku, prilika da se upiše u povijest kao golman koji najduže nije primio gol je otišla u nepovrat nakon jedne loše reakcije. Meech je opalio s plave, a Brust preležerno odbio pak ravno ispred sebe, na palicu Stasu i 10.000 domaćih navijača je palo u trans. Prošla je tek sedma minuta, Brustyju je Galimov iz Kazana pobjegao za 22 minute, piše khl.hr.

Medveščak se 'tražio' na velikom ledu, igra nije bila povezana kao u domaćoj seriji, a Michael Ryan se mogao i proslaviti. Dva puta je bio sam ispred Kevila Lalanda, ali nije uspio ugurati pak u mrežu. Išao je solo i Walker, ali i njemu je Laland skinuo šut. I stigla je kazna, Brust je zaradio isljučenje, a Surovy je pospremio odbijanac od Brustovih betona. Ostao je sam, Carle je bio predaleko da omete Čeha...Na semaforu je bilo 2:0, a 'medvjedi' uopće nisu bili lošiji u prvoj trećini. Srećom, stigli su smanjiti s igračem više prije odmora. Katicev šut s plave linije, Vesce je skrenuo u mrežu.

Pravo je čudo da su domaćini 'preživjeli' drugu trećinu. Pod preživjeli, mislimo na potpunu dominaciju Medveščaka. Zagrepčani su diktirali tempo, puno bolje klizali od Bjelorusa i natjerali domaćina na čak pet isključenja u drugoj dionici i šteta što Frenchove trupe nisu naplatile dominaciju. Ovako će ostati samo zapisano da je omjer šuteva bio 19-3 u korist 'Medvjeda'. 'Bizoni' su bili izgubljeni i sreća za njih što je samo Kane uspio poentirati. Bio je to njegov prvi gol za Medveščak. Nakon što se zabio u 'boardse' Luke Walker nije mogao nastaviti utakmicu u zadnjoj trećini.

Svima je bilo jasno da su 'Medvjedi' jednostavno bolja momčad od Dinama, ali loš ulazak u utakmicu skupo je koštao miljenike Doma sportova sva tri boda. Ovako su morali se zadovoljiti s dva boda, što i nije slab plijen. Klizaljka Jonathana Cheechooa donijela je veliku pobjedu koja je sigurno unijela dodatno samopouzdanje u momčad Marka Frencha. Može se i na velikom ledu.

Dinamo Minsk - Medveščak 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, produžeci 0:1)

 

Pročitajte više