Prvi poraz u Eurokupu: Cedevita u Rimu pala u posljednjim minutama

Foto: Hina; Eurocup

KOŠARKAŠI Cedevite do samog su se kraja držali na gostovanju kod Virtus Rome u trećoj utakmici druge faze Eurokupa. Rimljani su na kraju slavili sa 73:66 (19-12, 20-19, 11-22, 23-13).

Cedevita je ubilježila prvi poraz u skupini, a u Rimu su Zagrepčani pali u zadnjih pet minuta. U 35. minuti Cedevita je povela s 64-62, no dokraja su Talijani postigli 11 koševa, a Cedevita samo dva. Kod Cedevite su naujučinkovitiji Tomislav Zubčić (15, 8 skokova) i Miro Bilan (12, 6 skokova), dok je domaćine predvodio Kyle Gibson s 19 ubačaja.

"Sigurno da smo mogli prelomiti utakmicu kod 55:50. Međutim, dozvolili smo im previše skokova u napadu i previše laganih poena", izjavio je Zubčić, koji je utakmicu završio s 15 poena i osam skokova.

"U utakmici u kojoj izgubimo 21 loptu nemamo što tražiti pobjedu i mislim da smo zasluženo izgubili. Bili su puno agresivniji od nas i na to su dobili puno naših izgubljenih lopti. Pokazali su agresivnost na koju mi nismo znali odgovoriti do nekog dijela utakmice kad smo ih trebali prelomiti. Nažalost, okrenulo se na njihovu stranu i mislim da se moramo puno popraviti u skoku, obrani i agresivnosti, koja je večeras njih krasila. Moramo ih dobiti u Zagrebu i ta utakmica je za nas veoma bitna."

Hrvat u dresu Virtusa, Rok Stipčević, upisao je devet poena i dva skoka: "Smatramo da je Cedevita favorit naše skupine, tako da smo ovom pobjedom napravili korak prema osmini finala. Mislim da će svatko imati problema s Cedevitom i ova pobjeda za nas stvarno dosta znači. Sad se fokusiramo na utakmicu talijanskog prvenstva u gostima s Casertom, a onda idemo u Zagreb, gdje nas očekuje nova utakmica s Cedevitom. Mislim da će to biti potpuno drugačija utakmica i da se neće moći povezivati neke paralele."

U drugom susretu ove skupine Crveni oktobar je u Volgogradu pobijedio Zaragozu s 71-66, a to je Rusima prva pobjeda u skupini.

Na ljestvici vode Cedevita i Virtus s po 2-1, dok Zaragoza i Crveni oktobar imaju omjer 1-2. U 4. kolu 27. siječnja Cedevita dočekuje Romu, a Zaragoza je domaćin Crvenom oktobru.

 

Pročitajte više