Ramires: Ne budemo li pravili gluposti, bit ćemo prvaci

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZA VELIKU većinu svjetskih reprezentacija plasman među osam najboljih na dva svjetska prvenstva u nizu bio bi fantastičan uspjeh, no naravno, u Brazilu to nije tako. Brazilski navijački puk je razmažen i za njih vrijedi ono – ili prvaci ili ništa.

Nakon ispadanja u četvrtfinalima na posljednja dva svjetska nogometna prvenstva u brazilskoj se reprezentaciji nadaju da bi prednost domaćeg terena mogla odigrati ključnu ulogu na njihovom putu do naslova, a Chelseajev veznjak Ramires, koji je za Selecao debitirao prije četiri godine u Južnoafričkoj Republici duboko je uvjeren da ova momčad može ponoviti uspjeh Ronalda, Rivalda i Ronaldinha sa svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji 2002., no upozorava kako se glupe pogreške ne smiju događati jer brojne kvalitetne reprezentacije samo čekaju kiks Brazila:

''Prošli put sam imao svoje prvo iskustvo na svjetskom prvenstvu. Kada sam vidio svoje ime na popisu igrača preplavile su me emocije i bio sam nervozan. Pokušali smo odigrati kako treba, pobijedili Sjevernu Koreju i prošli skupinu i izborili nokaut-fazu natjecanja. A tamo ako napravite pogrešku ispadate. Mi smo napravili pogreške, primili smo neke golove i ispali smo. Ovoga se puta moramo popraviti'', rekao je Ramires za Chelseajevu web-stranicu.

U skupini Brazil će igrati protiv Hrvatske, Meksika i Kameruna, a baš sa Hrvatima otvaraju turnir:

''To je teška skupina, ali ne možemo gledati samo to. Turnir će u cijelosti biti težak. Ne želimo se samo pripremiti za skupinu, moramo se pripremiti i za dalje od toga. Ako prođemo skupinu i onda dobijemo zadnju utakmicu, onda možemo analizirati kakvo je natjecanje bilo u cjelini. S cijelom nacijom iza nas koja nas podupire i sjajnim nastupom na Kupu konfederacija na kojem smo premašili očekivanja i osvojili turnir, mislim da možemo biti jako samouvjereni'', dovršio je sjajni Brazilac.       

Pročitajte više