Ranieri zagrizao za omiljenog Hrvata: Prvaci vraćaju Ćorluku u Premiership

Foto: Hina

VEDRAN ĆORLUKA je na meti prvaka Premiershipa Leicester Cityja, javljaju engleski mediji senzacionalnu vijest koja zasad još nema službenu potvrdu.

30-godišnji hrvatski reprezentativac u potrazi je za novim klubom nakon što mu je propao najavljivani transfer u minhenski Bayern.

Ćorluka je na sebe skrenuo pozornost hrabrim igrama za Hrvatsku na Euru u Francuskoj gdje je razbijene glave predvodio hrvatsku obranu i time se probio na naslovnice svjetskih medija. Interesa za iskusnog braniča ne manjka, ali još uvijek je u Moskvi i čeka pravu ponudu koja će zadovoljiti i njegov Lokomotiv.

Englezi tvrde da je trener "Lisica" Claudio Ranieri ozbiljno zagrizao za Ćorluku koji je u Premiershipu već igrao za Manchester City i Tottenham prije odlaska u Rusiju, a upravo je iskustvo ono što talijanski stručnjak traži prije povijesne sezone u kojoj će Leicester igrati Ligu prvaka.

Osim toga, navodi se i da je Ćorluka omiljen među suigračima gdje god igrao, što je Ranieriju važno za postizanje momčadskog duha koji je bio ključan faktor u Leicesterovom pohodu na titulu prošle sezone. .

Ćorluka je 2007. s 21 godinom iz Dinama prešao u Manchester City za 13 milijuna eura, a godinu kasnije u Tottenham za otprilike istu cijenu. U Moskvi je posljednje četiri godine, ugovor ima do 2018., a trenutno je procijenjen na oko 9 milijuna eura.

Pročitajte više