Rasplet mininogometnog prvenstva Zagreba gledajte u nedjelju uživo na Indexu

Foto: Mininogometni savez

U NEDJELJU 18. svibnja na Indexu ćete moći uživo pogledati dvije mininogometne utakmice, finale 2.lige, te finalni dvoboj koji će nam donijeti novog prvaka Zagreba u mininogometu za 2014.godinu.

Nakon osam mjeseci mininogometnih uzbuđenja u metropoli, sezona je došla do svoga kraja i u sljedeća dva tjedna doznati ćemo prvaka Zagreba, te pobjednika 2.lige, a samo tjedan dana kasnije i pobjednika Kupa Zagreba u mininogometu. Naravno, doznat ćemo i koje su se momčadi plasirale na državnu završnicu koja se i ove godine igra na ŠRC Petek u Ivanić Gradu, a na kojoj će nastupiti 32 momčadi iz cijele Hrvatske koje će se u dva dana boriti za naslov prvaka Hrvatske u mininogometu, te za pobjednika Kupa Hrvatske.

No, prije ćemo gledati izuzetno uzbudljivu završnicu u metropoli, gdje čak 6 momčadi želi staviti ruke na pobjednički pehar. Svačka i KMN Olimpija Ljubljana osigurale su direktan plasman u polufinalne, gdje će u nedjelju čekati bolje iz dvoboja Damaged Jeans Teatro Sokol – CB Traka, te MNK Kustošija FS Green Room – Cuidad Fortaleza koji se igraju u subotu. Posebno je zanimljiva činjenica da je momčad KMN Olimpija Ljubljana svoj pohod prema vrhu započela sa 0 bodova na kontu, kada se početkom listopada uključila na prvenstvo Zagreba, te je tijekom sezone odličnim nastupima uspjela doći do drugog mjesta i osigurati direktan plasman u polufinale. Upravo mnogi ovu momčad iz Ljubljane, koja svakog tjedna proputuje 200tinjak km, vide kao jednog od favorita za naslov. Starosjedioci na ovom natjecanju, momčad Svačke, na playoff dolaze oslabljeni. Nastupit će bez tri vrlo bitna igrača, a najviše će nedostajati kapetan Tvrtko Momčibob koji je pred kraj sezone ulovio reprezentativnu formu. Zanimljiva borba voditi će se i u subotu, dan uoči velike završnice, u kojoj su veliki favoriti Damaged Jeans Teatro Sokol i MNK Kustošija FS Green Room. No, ne treba otpisati ni CB Traku i Ciudad Fortalezu jer su tijekom sezone pokazali da se mogu nositi i sa najboljima, a jedno od pravila momčadskih sportova je da je u jednoj utakmici sve moguće.
 
Kraljevec na Sutli i CB Piki kao ponajbolje momčadi tijekom regularne sezone potpuno zasluženo odlaze direktno u polufinale, gdje čekaju bolje iz dvoboja Hotel Sport – Grupa TNT, te FC Školjak – Peugeot Financiranje koji se igraju u subotu. U subotnjim dvobojima 2.lige doista je sve moguće i biti će zanimljivo vidjeti tko će se pridružiti Kraljevcu i Pikiju u nedjelju u borbi za najbolju momčad 2.lige.
 
No, u nedjelju nas ne očekuje samo kvalitetan i uzbudljiv mininogomet, već i bogat program. Organizatori su pripremili brojne poklone koje će svim prisutnima dijeliti i hostese. Ipak, možda i najzanimljivi dodatni program biti će nastup tri kluba koji će odmjeriti snage međusobno i to u kategoriji dječaka od 8 godina, to su KMN Olimpija Ljubljana, MNK Kozakiv i MK Nemo. Imati ćemo priliku vidjeti rad tri mininogometne škole i majstorije najmlađih koji će tek kroz 10 tak godina nastupati na seniorskim terenima, svakako treba im dati podršku u tome.
Stoga svi vi koji želite provesti popodne gledajući odlične utakmice zagrebačkih amatera i dati podršku najmlađima budite u nedjelju na Rudešu od 12 sati do 19 sati, a svi vi koji niste u mogućnosti biti na sportskom centru gledajte prijenos finalnih utakmica uživo na Indexu, prijenos započinje od 16:50h.

 

Pročitajte više